pátek 11. května 2012

Perníková bábovka se švestkami



Dnes jsem dostala chuť na perník, já vím, že se spíše hodí na podzimní či zimní období, ale prostě jsem mu neodolala. Asi to bude také tím, že jsem se posledních 14 dní pohybovala v okolí Pardubic a jak je známo, Pardubice a perník prostě patří k sobě. Do těsta jsem tentokrát přidala sušené švestky, byl tak velmi vláčný a lahodné chuti. Rozpis je na menší bábovku, a proč na bábovku? Mám po mojí babičce malou bávku, která, jak jsem to probrala bude mít asi 90 let možná i více. Musím se přizna,že v ním moc nepeču,a tak jen ze zvědavosti jsem chtěla vyzkoušet jaký tvar upečená bábovka bude mít. Byla moc roztomilá, k nakousnutí :)




Rozpis
200 g hladké mouky, 100 g cukru, 2 lžíce medu,1 vanilkový cukr, 2 vejce, 50 ml slunečnicovéh oleje, 50 ml smetany nebo mléka, 1 prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 100 g sušených odpeckovaných švestek.

Ušleháme cukr a vejce, přidáme med, olej, přesátou mouku, prášek do perníku, kakao, podle potřeby mléko či smetanu. Připravíme jemné těsto do kterého dáme na kousky nakrajené sušené švestky.Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou mohoukou vysypané bábovkové formy a dáme péci do předem vyhřáté trouby 200°C 10 minut pozdějí na 180°C cca 20 - 25 nimut.



Medový perníček do srdce chodníček...

5 komentářů:

  1. Tak tohle by nejvíc ocenil přítel..jakmile viděl fotky nenápadně se ptal zda si tenhle recept také uložím :))))

    OdpovědětVymazat
  2. Sonia, to vypadá suprově a neobvykle. S perníkovou bábovkou jsem se ještě nesetkala.. a nádherné fotky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. mňaam tá bábovka vyzerá krásne a šťavnato... a samozrejme tie fotky sú super :)

    OdpovědětVymazat
  4. wauuu, sice nejsem odborník, ale hrozně se mi ty fotky líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře, bábovka byla opravdu vláčná a moc dobrá, někdy taková maličkost jako sušené švestky udělají hodně...:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty