Spaghetti s čerstvými rajčátky...
Zajisté Vám nemusím zdlouhavě představovat přípravu těchto výborných těstovin, recept už zdomácněl i u nás. A tak jestli máte po ruce pár rajčátek můžete vyzkoušet tento recept, který mi dal jeden italský kuchař.
Budeme potřebovat
na 4 - 5 porcí
500 g malých rajčátek
500 g spaghetti
4 pl lžíce olivového oleje
půl menší cibule
stroužek česneku, pálivá paprička
špetka oregána
bazalka
1 malá lžička cukru
sůl
Rajčátka očistíme a nakrájíme na plátky. Do velké pánve dáme olej, na jemné plátky nakrájenou cibuli, česnek, papričku a necháme krátce osmahnout. Přídáme rajčata a necháme asi 15 minut dusit až změknou a pustí šťávu, přidáme cukr(zastíní kyselost rajčátek), oregáno, sůl a vidličkou rajčátka jemně pomačkáme. Je-li třeba přidáme trochu vody z vařících se těstovin, které vaříme ve slané vodě al dente. Uvařené těstoviny dobře odkapané přídáme do pánve k rajčátům a ještě velmi krátce prohřejeme. Doplníme několika lístky bazalky.
Mějte se krásně a přeji dobrou chuť...
špagety nemusím, ale když už - tak takhle!
OdpovědětVymazat...:))
VymazatPerfektné, ako vždy :-) ...a fotky na zožratie :-)
OdpovědětVymazatTáňo díky moc...:-)
VymazatTohle jídlo prostě miluju!!! :-))
OdpovědětVymazatJá také...:)))
VymazatI really like your blog.. very nice colors & theme.
OdpovědětVymazatDid you design this website yourself or
did you hire someone to do it for you? Plz answer back as
I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thanks
Also visit my homepage: voyance
Krásné fotky jako vždycky :)) Tohle jídlo by mi neskutečně chutnalo,ale doma ho moc často nedělám, protože přítel ho moc nemusí...ale je to letní mňamka
OdpovědětVymazatDíky Jani, na léto super dobrá rychlovka...:))
VymazatHmmm, mňam! Nádherné fotky a bezvadný rychlý recept na výtečné těstoviny. Určitě brzy vyzkouším (jen se špagetami kukuřičnými - holt bezlepková dieta), těstoviny totiž miluju (nejvíc tedy domácí, ale jejich přípravě už bohužel odzvonilo).
OdpovědětVymazat