Mrkvička, kousek celeru a půl cibule, to jsou základní suroviny dnešní polévky, která se svou barvou hodí do tohoto podzimního období, kdy se příroda barví do žluta, červena...
Její mírně nasládlá chuť a vůně hřebíčku nám pomalu navodí předvánoční atmosféru a zahřeje nás, třeba po odpolední procházce v přírodě.
Budeme potřebovat
(rozpis je na dvě porce)
1/4 kg mrkve
kousek celeru
1/2 cibule
2 lžíce másla
1 1/2 lžíce hladké mouky
5 hřebíčků
sůl, pepř,majoránka
opečené pečivo
Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a chvilku podusíme na másle, přidáme hřebíček zaprášíme moukou osmahneme, přilijeme 1 l teplé vody, osolíme a vaříme do měkka.
Zeleninu rozmixujeme do krémova, případně trochu rozředíme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s opečeným pečivem, které můžeme pokapat olivový olejem, trochu osolit a okořenit majoránkou.
Přejí Vám krásný konec týdne
Sonia
Soni určitě tuhle polévku uvařím , takové mám nejraději . Nádherné fotky a moc ráda k tobě chodím nakouknout ... krásný den , Šárka
OdpovědětVymazatŠárko moc děkuji za zastavení a doufám, že bude chutnat, krásný týden ...:-)
VymazatSoni moc mě zaujalo ochucení hřebíčkem, kromě svařeného vína ho v kuchyni trochu opomíjím
OdpovědětVymazatJani hřebíček je dost aromatický a naše kuchyně bych řekla ho moc nevyžaduje, ale najdou se recepty, kam prostě musí, této polévce dodá jemnou vůni a chuť, výborný je i v rýži ...:-)
Vymazat