Stránky

pátek 19. dubna 2013

Victoria whoopie





Přeji Vám všem krásný páteční večer. Tak jsem tu opět s dalším receptem na whoopie, tentokrát,  jak jsem Vám nedávno slibila, recept je na vanilkovou variantu. A protože už nám zase pomalu začínají zrát jahody, zatím jen ty dovozové, recept je na Victoria whoopie. Musím se přiznat, že na tyto malé sladkosti začínám mít jistou zavislost. A hlavně tato vanilková kombinace je velmi delikátní, plněná krémem chantilly a jahodovým coulis.




Základní vanilkové těsto

1 vejce, 120 g másla, 120 g cukru, 300 g hladké mouky, 1 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 100 ml mléka, 1 polévková lžíce citronové šťávy, vanilka nebo vanilkový cukr.

Máslo ušleháme s cukrem, přidáme vejce, sůl a vše dobře našleháme, přidáme mouku, , prášek do pečiva a postupně mléko a našleháme těsto, které bude mit hustotu krému. Na plech si dáme pečící papír na který si nakreslíme kroužky o průměru asi 6 cm. Naplníme si cukrářský sáček a nastříkáme těsto do nakreslených kroužků, necháme 1 cm po obvodu volný, protože při pečení se těsto trochu rozteče.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 12 minut. Necháme vychladnou a naplníne krémem chantilly a jahodovým krémem. Dáme vychladit 3O min do chladničky a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Krém chantilly
250 ml smetamy ma šlehání, 2 polévkové lžíce moučkového cukru, vanilka
Smetanu dobře vychladíme, přidáme moučkový cukr a vanilku, a dobře vyšleháme.

Jahodový krém coulis
200 g jahod, 1 polévková lžíce cukru, 20 g másla.
V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme máslo, přídáme nakrájené jahody a cukr. Povaříme asi 10 min a rozmixujeme na hladký krém. Můžeme ho uchovat v chadničce 2 - 3 dny.




No řekněte, nejsou k nakousnutí? Přeji Vám hezký konec týdne...:-)

23 komentářů:

  1. No páni, nejdřív mě dostaly ty jahody, pak whoopies. Vypadá to, že pokud o víkendu narazím na jahody, tohle prostě budu muset vyzkoušet! Úžasné fotky, vyvolávají ve mně Pavlovův reflex. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuji a doufám, že bude chutnat, přeji sladký víkend...:))

      Vymazat
  2. Tie fotografie sú nádherné. Recept hodný vyskúšania. Už len tie jahody mi chýbajú, ale videla som už tento týždeň na pultoch krásne. Super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táňi,moc děkuji, opravdu stojí za vyzkoušení, zvlášť když máme před sebou sezonu jakod, malin atd...?):))

      Vymazat
  3. Krásné fotografie ...chjo pořád jsem nezkusila ještě ani ty první Whoopie...musím to dohnat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani diky, tak ty první čokoládové Whoopie byly výborné, ale tyto prostě pohádková chuť...:-)

      Vymazat
  4. Jeeeminenku to je krása...aj fotky aj tie whoopies. Krásny víkend prajem

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Ywett děkuji, mílé,1 s hvězdičkou už jsem dlouho nedostala...:-)

      Vymazat
    2. :-) Sonka, mňa keď niečo tak krásne a milo očarí, tak len zhíknem wow a ešte doplním 1* :-)....neviem sa vynadívať na tie fotky

      Vymazat
  6. Teda ty jsou proklatě sexy! už aby byly štavnaté prosluněné české jahody, to pak bude terpve dobrota!

    OdpovědětVymazat
  7. Nadhera!! Tvoj blog bol krasny od zaciatku, ale cim dalej tym je krajsi. Velmi pekne fotis. A whoopies vyzeraju tiez super ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michaela moc Ti děkuji, jsi velmi milá a pochvala vždy potěší, ale i zavazuje a tak se budu snažit, aby se Ti zde i nadále libilo...:-)

      Vymazat
  8. Nádhera, krásné koláčky. Jindra

    OdpovědětVymazat
  9. nooo tak toto som veru ešte neskúšala. Dlho som rozmýšľala čo nachystám na drahého oslavu ale asi je rozhodnuté :-)
    ďakujem za receptík
    pa pa Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenka není zač, kdy bude chutnat budu moc ráda...:))

      Vymazat
  10. Sonička...nemám slov....lákavéééééé

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělé, dokonalé, úžasné! Pokaždé, když přijdu na Tvůj blog, mám neuvěřitelné chutě!!:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jsem moc ráda, že Ti u mě chutná, jsi vždy vítána...:-)

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty