Stránky

neděle 26. května 2013

Smetanová zmrzlina s čokoládovou polevou

A nebo také ledová, sněhová pusinka...


Přeji Vám všem krásnou a též poslední květnovou neděli. I když počasí je téměř podzimní, zanechám Vám zde další recept  na zmrzlinové osvěžení. Opět jedna z inspirací od Nigella Lawson. Sladká smetanová chuť s kousky čokolády a občasným křupnutím do sněhové pusinky. To vše obohaceno čokoládovou polevou a čerstvým ovocem. A co dodat, vřele Vám tuto kombinaci chutí doporučuji. Recept je velmi rychlý na přípravu a co je nejdůležitějsí obejdete se i bez zmrzlinového strojku, postačí Vám jen forma na plumcake o délce 22 - 25 cm.




Rozpis na 6 - 8 porcí

400 ml smetany na šlehání
2 lžíce cukru
50 g hořké čokolády
100 g sněhových pusinek
forma na plumcake o velikosti 22 - 25 cm
potravinářská folie
ovoce na ozdobu


Formu na pluncake si vyložíme potravinářskou folií. Do dobře vyhlazené smetany přidáme 2 polévkové lžíce cukru a našleháme do hustoty krému, dále přídáme na hrubém struhadle nastrouhanou hořkou čokoládu a v ruce rozmačkané sněhové pusinky. Vše dobře promícháme a nalijeme do přípravené formy, kterou obalíme ještě potravinářskou folií. Dáme přes noc do mrazničky. Před podáváním zmrzlinu necháme v pokojové teplotě cca 10 minut. Vyklopíme z formy, polijeme čokoládovou polevou a přidáme čerstvé ovoce, jahody, maliny, borůvky podle chuti.




Čokoládová poleva

200 ml smetany
2 polévkové lžíce cukru
150 g hořké čokolády




Do kastrůlku dáme smetanu a na mírném ohni ji zahřejeme, přídáme na kousky nalámanou čokoládu, kterou necháme rozpustit, nesmí se vařit. Za občasného mícháme necháme vychladít a přelijeme připravenou zmrzlinu. Dáme-li polevu vychladit na několik hodin do chladničky, obdržíme ztuhnutím čokoládový krém.





Věřím, že Vám tento zmrzlinový dezert bude chutnat, těším se na Vaší milou návštěvu a Vám všem krásný týden...:-)


22 komentářů:

  1. no tak to je něco. Já vždycky milovala smetanové zmrzliny. A do kornoutku jsem si nikdy nevybírala jahodovou či pomerančovou a nedej bože citronovou. Já vždycky vanilkovou, straciatellu, smetanovou, jogurtovou atd. Takže tuhle bych si přesně vybrala. Navíc doma udělaná, bez éček, no fantazie! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kivi, máš pravdu pravá domácí zmrzlina plné chuti, bez éček hlavně pro děti vynikající...:))

      Vymazat
  2. krasny dezert...vyzera uzasne...

    OdpovědětVymazat
  3. ajajáááj Soni :-) mám teraz asi hodinku pred obedom a tečú mi sliny pri tvojich príspevkoch, MŇAM...konečne som si našla trochu času, musím dobehnúť zameškané a všetky tvoje receptíky pokukať.
    Fotky sú opäť majstrovské :-)
    Pekný dník
    pa pa Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, díky moc, jsem vždy ráda, když se u mě zastavíš, krásný den i Tobě...:-)

      Vymazat
  4. I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays.

    My web site Roland Garros

    OdpovědětVymazat
  5. Superb, what a weblog it іs! Thiѕ ωebsite pгeѕents usеful informatіon to us, keep it uρ.


    Look аt my webρagе :: Devis Travaux

    OdpovědětVymazat
  6. vyzerá fantasticky, hneď ako sa oteplí idem na to,... zatiaľ sa zohrievam čokoládou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Biba děkuji, počasí zatím není zmrzlinové, ale snad se již brzy dočkáme..:)

      Vymazat
  7. Ach, to je ndáehra! Ať už je krásné horké léto plné voňavých jahod, abych mohla realizovat tvoje dokonalé recepty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, letní jahody ze zahrádky mají přeci jen jinou chuť než ty kupované z dovozu, a z domácích určitě vše chutná lépe...:-)

      Vymazat
  8. We're a bunch of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with helpful information to work on. You've performed
    a formidable job and our whole community might be grateful to you.


    Review my blog post: voyance par téléphone

    OdpovědětVymazat
  9. Na jednotku, bodlo by ku kávičke :-).

    OdpovědětVymazat
  10. wow, to je niečo prekrásne...slintááám! :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Čokoládová poleva nesmí na zmrzlině chybět :-) . My jsme si už vloni v létě otevřeli stánek se zmrzlinou, jelikož jsem si koupili zmrzlinový stroj z Cesk, a skoro všichni chtějí dávat na zmrzlinu čokoládovou polevu a je jedno, jestli je zmrzlina ovocná, nebo vanilková. Čokoládová poleva jde ke všem :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty