Stránky

sobota 29. června 2013

Třešně a plumcake





Přeji Vám všem krásný poslední červnový konec týdne. V pondělí začínají tak očekáváné prázdniny a mnohým i vytoužená dovolená.  Prostě je čas trochu zvolnit tempo a proč né, připravit si i nějakou tu dobrotu. Můžete vyzkoušet tento plumcake v rustikálním stylu s ovocem. A protože je čas dozrávání třešní zvolila jsem právě tyto, protože se na tuto kombinaci velmi hodí. Zde je recept.

Budete potřebovat

1 kelímek bílého plnotučného jogurtu
3 celá vejce
3 kelímky celozrnné mouky
1 a 1/2 kelímku cukru
1 kelímek rostlinného oleje
1 prášek do pečiva
200 g odpeckovaných třešní

Do mísy dáme jogurt, cukr, vejce a dobře našleháme. Přídáme olej, mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme a přidáme rozpůlené třešně obalené v troše mouky. Těsto nalijeme do vymazané formy na plumcake (délka formy 25 cm) a povrch ozdobíme rozpůlenými třešněmi. Pečeme v troubě při 180°C přibližně 30 minut. Po vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.





Přeji Vám všem krásné léto plné šťavnatého a sladkého ovoce a krásnou dovolenou!

8 komentářů:

  1. Soni ten vyzerá úžasne. Odkladám na vyskúšanie :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No páni! Třešně mi doma hnijí, tak se recept hodí! Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nechybí v surovinách vejce? v postupu je, ale v surovinách není... Vypadá náramně a chtěla bych si jej upéct :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Soničko, zase niečo nové...aspoň pre mňa, lebo to nepoznám. A fooootky super.
    Hm...a to vajíčko tam ma byť? alebo...

    OdpovědětVymazat
  5. Devcata moc se omlouvam do testa prijdou 3 cela vejce. Moc vam dekuji za navstevu a verim, ze vam bude chutnat, mejte se krasne...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Soni parádny koláč, určite vyskúšam. Tie fotky nemajú chybu, krása :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Continue hearing the news only talk about finding cost-free on the net grant applications so we looked for the
    very best website to get one particular.

    Feel free to visit my website: Online motor insurance Quotation

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty