úterý 17. dubna 2012

Casatiello pepř a sůl




Casatiello je chutný rustikální koláč pikantní chuti, a připravuje se zejména v oblasti Kampánie a především v okolí Neapole. Můžete si na něm pochutnat po celý rok, ale jeho rozšířená verze se připravuje především  v období Velikonoc. Neapolské casatiello se v období Velikonoc obohatí o sýr, salám nebo slaninu nakrájenou na malé kousky.Samozřejmě recept na neapolské casatiello se může lišit od rodiny k rodině, a proto najdeme i mnoho variant. A jelikož toto velikonoční období je již za námi vybrala jsem si tuto jednodušší verzi. Je nenáročná na přípravu a může plně nahradit pečivo či chléb. Podle chuti ho konzumujeme studený či vlažný a jistě chutná nejlépe s dobrým sýrem, klobásou či uzeninou. Určitě ale nesmíne zapomenout na sklenku dobrého červeného vína!








Příprava

Ve vlažné vodě necháme rozpustit drožní, které nalijeme na prosátou mouku do které jsme přidali sůl, pepř a sádlo. Pečlivě promícháme a připravíme vláčné a jemné těsto, které přendáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané formy. Necháme kynout ve formě na teplém místě, až těsto vykyne do výše formy. Pečeme při 200°C asi 40 minut.





Přeji dobrou chuť a nezapomeňte na sklenku dobrého červeného ... :)

10 komentářů:

  1. Zajímavý a příjemný blog.Jsem nový follower a budu ráda, když i Ty navštívíš a přidáš se ke mě:-)
    Pěkný den

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj, máš moc krásný blog. Narazila jsem na něj čistě náhodou a o to víc jsem překvapená. taky mám dva blogy o vaření, tak budu ráda, když mě navštívíš a přidáš se ke mě ;-) a kdybys náhodou byla soutěživý typ, tak u mě na blogu najdeš i soutěž o výborné, kvalitní koření... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děvčata, děkuji moc za pochvalu,potěšila, a určitě se u vás zastavím...:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ten článek je super! Stejně jako Tvůj blog. Přeji hezý zbytek týdne. :)

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj Sonio, protože máš moc hezký blog, tak jsem tě nominovala na cenu Versatile Blogger Award. Podívej se prosím na můj blog. :-)
    http://kivibloguje.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. moc hezký blog, máš u mě nominaci na ocenění :-)

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá moc dobře, je to opravdu nenáročné.
    A ode mě máš taky jedno ocenění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děvčata moc vám děkuji, udělaly jste mi radost...:)

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty