středa 4. června 2014

Bublanina podle Marie Janků-Sandtnerové


Samozřejmě zaručený úspěch, jako vždy, když si vyberu recept z této osvědčené kuchařky.
 
Už jsem dlouho uvažovala nad tímto receptem a to z jednoho důvodu, na přípravu tohoto u nás tak oblíbeného moučníku se nepřidává do těsta mouka, nýbrž strouhanka. Já jsem použila strouhanku z bílého pečiva a protože si jí doma připravuji sama, dobře jsem jí najemno umlela, ale musí se přesít přes síto aby v ní nezůstaly větší kousky pečiva.
 
 
 
 
Když použijeme tmavé třeně výsledek bude opravdu  chutnější, tmavé nejsou tak kyselé a ve spojení se strouhankou, bude mít bublanina zvlášť plnou chuť.
 
 
 
 
Postup
 
Máslo, cukr, žloutky, citron. kůru a skořici dobře umícháme. Pak přidáme strouhanou, mlékem navlhčenou housku a z bílků tuhý sníh. Pekáč či formu vymažeme dobře syrovým máslem, vysypeme houskou, těsto do něho urovnáme, poklademe hustě vypeckovanými třešněmi a upečeme ve středně horké troubě do červena. Upečenou bublaninu pocukrujeme moučkovým cukrem
 
 
 
 
A jestli Vás příprava  tohoto moučníku vrátí do let minulých, přidejte třeba jako zvláštní ingredient milou vzpomínku. Já jsem přidala vzpomínku na mojí babičku se kterou jsem sedávala pod velkou rozkvetlou třešní a strávila tak s ní nezapomenutelné chvíle.
 
 
 
Mějte se krásně, příjemný zbytek týdne Vám všem a jestli budete péci Vaší oblíbenou bábovku, přidejte se k projektu Babiččina bábovka, budu velmi ráda za každý Váš nový recept...:-)
Sonia
 

 

9 komentářů:

  1. Hmmm třešně a skvělý koláč z nich, hurrááá léto je tady :)

    OdpovědětVymazat
  2. Soni, recept si ukladám, zaujala ma tá strúhanka namiesto múky, vážne zaujímavé...a tvoja ingrediencia navyše sa mi tiež páči ...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Biba děkuji, opravdu zajímavý a chutný recept, byla jsem mile překvapená, měj se hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak s takouto bublaninou som sa ešte nestetla kde sa nedáva múka ale strúhanka z bieleho pečiva...to určite vyskúšam vyzerá veľmi dobre...pekný deň :)

    OdpovědětVymazat
  5. Evičko určitě stojí za vyzkoušení, já jsem byla mile překvapená, ať Ti chutná :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Teda Soničko, pre mňa novinka...namiesto múky strúhanka. Mam čerstvo nazbierané čerešne zajtra skúsim :-) Veľmi dobre fotky, dobre to tam vyzera. Ďakujem za recept a pozdravujem.

    OdpovědětVymazat
  7. Sonio, verzi se strouhankou vůbec neznám, ale asi vyzkouším. Třešní máme tolik, že nevím co s nimi:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty