neděle 5. října 2014

Kapustové karbanátky


Máte je také rádi? Kdo je dělá jen z kapusty, kdo přidá též kousek mletého masa, jsou výborné v každém případě. Mám pro karbanátky slabost už od dětství, když jsem chodila do základní školy, měla jsem kamarádku, jak se říká, mojí nejlepší kamarádku, která si do školy nosila na svačinu sáček plný karbanátků. A protože to byla moje nejlepší kamarádka, myslela i na mě. A mám ještě nyní v paměti, jak o velké přestávce sedíme na lavičce ve školní zahradě a ládujeme se jejími výbornými karbanátky.
 
 
Šťavnatá a křehká kapustička
 
 
 
 
Je neuvěřitelné, jak i takový jednoduchý a chutný karbanátek vyvolá nostalgické vzpomínky na dětství...:-))
 
Zde je recept, možná, že se Vám bude hodit
 
 
 
 
Kapustu nakrouháme a dáme ji vařit 10 minut do vroucí vody. Scedíme a vymačkáme vodu. Navlhčíme nakrájené žemle v mléce, přidáme kapustu, mleté maso a okořeníme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Karbanátkové těsto necháme odpočinout 30 minut.  Vytvoříme karbanátky, obalíme v mouce, vejci a ve strouhance, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.
Já je mám nejraději s bramborovou kaší a Vy?
 
Tento jednoduchý recept může být třeba zpestřením Vašeho podzimního jídelníčku...:-)
Krásný týden
Sonia
 
 
 

9 komentářů:

  1. Ahoj Soničko, karbonatky aj u nas vedú, robim ich tiež takto s kapustou ale inou, mam pocit že na tvojej fotke je kel. Ale možno aj s kelom by boli dobre odskúšam nabudúce. Maj sa krásne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško variant je mnoho a všechny jsou mňam :-)) měj se krásně :-)

      Vymazat
  2. Hmm, tie vyzeraju dobre. Inak ta kapusta je krasna. Fotogenicka zelenina.

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, karbanatky vypadají fakt dobře. Kapustu miluju :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo děkuji moc, kapusta je výborná a zdravá podzimní zelenina a měla by se využít, kde se dá..., už se běžím k Tobě podívat, měj se krásně :-)

      Vymazat
  4. Milá Sonio, to je nápad, doma jsem je snad ještě nedělala,ale mám je moc ráda! Takže moc děkuji za tip! PS: moc krásné fotky! Hezký víkend! Radka

    OdpovědětVymazat
  5. já bych na ně skoro zapomněla! miluju je! :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Byly báječné, já dřív vařila celou kapustu, teď jsem postupovala přesně podle Vás. Kapustu jsem měla krásnou - přesně takovou jakou jí máte na fotce. A karbanátky byly výborné. Jindra

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty