středa 29. února 2012

PLUM CAKE - čokoládový

Přeji pěkný poslední únorový den. A protože 29. února není každý rok, tak proč si nepřipravit něco dobrého, lehkého, jemného, třeba Plum Cake.... čokoládový. Tento moučník, který k nám přišel z Anglie, a je znám po celém světě má  spoustu variant. Můžeme ho připravit s čokoládou, s pomeranči, s kandovaným ovocem i s ovocem čerstvým. Příprava toho moučníku je velmi jednoduchá, já jsem vyzkoušela tento recept a mohu ho jen doporučit. Upečený Plum Cake není suchý a je příjemně vláčný.




Recept a příprava:
280 g hladké mouky,  200 g cukru, 2 vejce, 170 g rozpuštěného másla, 290 ml mléka, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao 75 g, špetka soli, 100 g hořké čokolády nebo čokoládovou polevu.

Našleháme vejce s cukrem, přídáme máslo, mouku, kakao, přášek do pečiva, sůl, mléko a připravíme jemné těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy na Plum Cake. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 30 minut. Vychladlý moučním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem a nebo podle chuti ozdobit rozpuštěnou čokoládou či čokoládovou polevou, kterou koupíte již připravenou.




Určitě si tuto dobrůtku vychutnejte s šálkem dobrého a kvalitního čaje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty