úterý 1. května 2012

Jahodový dortík

Byl pozdní večer – první máj – večerní máj – byl lásky čas.
http://www.lupomesky.cz/maj/



První květnový den, krásné počasí, sluníčko hřálo, co si můžeme přát více. Musím se přiznat, že květen je mým nejoblíbenějším měsícem. Mám ráda kvetoucí stromy a jejich vůni, ale hlavně začíná období jahod. Těm se určitě nedá odolat. Já vím, zatím si můžeme koupit převážně jahody španělské, ale musím řicí, že byly výborné. Samotné, s cukrem, se smetenou i v mém jahodovém pečení. Prostě první máj ve znamení jahod.
Jahodový dortík byl moc dobrý, nanáročný na přípravu i na čas, tak se s vámi podělím o recept, třeba bude někomu chutnat.





Na přípravu budeme potřebovat

250 g hladké mouky, 150 g cukru, jeden vanilkový cukr, 3 vejce, 150 ml mléka, 50 ml slunečnicového oleje, jeden prášek do pečiva, 250 g čerstvých jahod.

Utřeme vejce s cukrem, přidáme vanilkový cukr, olej, přesátou mouku s práškem do pečiva  a mléko. Vyšleháme velmi jemné těsto, polovinu nalijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy o rozměru cca 24 cm. Přidáme na kousky nakrájené jahody, doplníme druhou polovinou těsta, které poklademe též jahodami. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 ninut.






Krásný večer - první máj

7 komentářů:

  1. ten koláč vyzerá naozaj dobre a fotky sú perfektné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně jsem ucítila tu vůni jahod...už se těším, jak porostou.

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky jsou dokonalé a zvlášť ta poslední, náááádhera

    OdpovědětVymazat
  4. Děvčata moc děkuji a jsem ráda, že se u mě zastavite, jinak jahody nejsou jen dobré, ale také fotogenické,přeji krásný zbytek týdne :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásnéééé, hned bych si dala!! Jahody a recepty s nimi jsou jedny z mých oblíbených:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky,jsem na začátku sezony tak si těch jahod určitě užijeme ...:)!

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty