sobota 16. června 2012

Letní rýžový salát




Rýžový salát, jeden z receptů. který můžeme připravovat právě v tomto ročním období, je ideální pro horké letní dny. Pokrm, který je lehce stravitelný a je vhodný třeba pro studenou večeři, nebo jako jeden z chodů pro letní piknik či večeři s přáteli. Tento recept má určitě hodně variat, a je právě oblibený pro širokou řadu ingrediencí, které můžeme použít. Můj recept je jen indikativní a samozřejmě fantazii a chuti se meze nekladou.




Na přípravu jsem použila (8 porcí)

400 g rýže, 150 g sterilované kukuřice, 150 g sterilovaného hrášku, 150 g sterilované mrkvičky, 100 g černých nebo  zelených oliv, 250 g libové uzeniny, nebo šunky v celku, či pečeného kuřete, tuňák ve vlastní šťávě nebo v olivovém oleji 80 g, sterilovaná červená paprika, sůl, pepř, olivový olej.

Rýži uvaříme ve slané vodě podle návodu, jen málo propláchneme studenou vodou a necháme vychladnou. Přidáme všechny ingredienty, šunku, uzeniny a olivy nakrájíme na malé kousky, též nakrájíme sterilovanou mrkvičku, papriku a z tuňáka odstraníme šťávu či olej. Vše dobře dochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Před podáváním necháme salát vychladit v chlaničce.




Přeji krásné letní večery ve společnosti dobrých přátel a dobrého jídla...

4 komentáře:

  1. výborný ryžový šalát, robievam podobný a s tuniakom :-) Krásne fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Yvett,souhlasím s tuňákem je výborný a i v dalších různých variantách je dobrý,zvlášť v těchto
      horkých dnech :)

      Vymazat
  2. Wau, toto môže byť naozaj fajnové...krásne fotky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery děkuji,když se salát odleží a všechny chutě se spojí je opravdu vynikající :)

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty