úterý 14. srpna 2012

Rybízová bublanina



Dnes jsem otrhala poslední keříček rybíru, tento dozrává trochu později a tak mi vydržel až do poloviny srpna. A protože to asi bude poslední moučník který letos s tímto ovocem upeču, rozhodla jsem se o rybízovou bublaninu. Spojila jsem můj oblíbený recept na ovocné moučníky s tímto veselým a šťavnatým letním ovocem. Musím se přiznat, že mi bude chybět, mám na toto veselé ovoce mnoho vzpomínek, počínaje touto skleněnou mísou po mojí babičce, ale více napíši příště. Nyní se vrátím k této sťavnaté a rybízem provoněné bublanine.



Rozpis je na pečící formu o velikosti cca 26 cm

200 g hladké mouky, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 50 ml slunečnicovéh oleje, 50 ml smetany nebo mléka, 1 prášek do pečiva, 250 g červeného rybízu, moučkový cukr na posypání.

Rybíz očistíme, dobře propereme pod tekoucí voudou a necháchme osušit. Z vajec, cukru, oleje, mouky a dalších surovin připravíme vláčné těsto, které nalijeme do předem vymazané a vysypané koláčové formy. Na povrch rozložíme rybíz a jemně pocukrujeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 30 minut, necháme vychladnou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
 
 
 



Tato velmi jednoduchá a na přípravu nenáročná bublanina je příjmně vláčná a svou jemně pikantní chutí určitě osvěží tyto teplé letní dny.

9 komentářů:

  1. Vypadá to senzačně a je to fakt jednoduchý:) Jsem moc ráda, že píšeš rozměry formy. Nesnáším, když to není napsaný třeba ani v česopise :/:)
    Moc hezký! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji, jsem ráda,že tě recept zaujal a s tím rozměrem na formy jsme na tom stejně,také mám ráda přesnost i v tom vaření...:))

    OdpovědětVymazat
  3. wow Sonka, nádherné fotky (ako všetky od teba) a nádherný koláč, taký ľúúúúbime :-)))....tá miska je krásna a pre Teba aj vzácna :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ywett velmi Ti děkuji za milá slova, máš pravdu tato miska je pro mě opravdu vzácná, protože to je jediná věc po mojí babičce co mám, kromě pár fotografií a samozřejmě mnoho krásných zvpomínek...:))

      Vymazat
  4. krááása ,,,nadýchaný šťavnatý koláčik :-) nič lepšie mňam,,,,krásne nafotené .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, v zimě mi budou tyto šťavnaté koláčky opravdu vhybět...:))

      Vymazat
  5. Ahojky, u mě na blogu máš překvapení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty