neděle 10. února 2013

Karnevalové cukroví... Castagnole

Castagnole, karnevalové cukroví, je jedno z dalších karnevalovalých dobrůtek, které se připravuje v těchto dnech v italských kuchyních, domácnostech a cukrárnách. Malé smažené kuličky o velikosti třešní  pocukrované moučkovým cukrem. Základem tohoto těsta je sýr ricotta, který dodává těstu vláčnost a po usmažení je cukroví krásně jemné.




Na přípravu budeme potřabovat:

220 g hladké mouky
90 g cukru
125 g sýru ricotta, nebo tvaroh
1 lžíčka strouhané růky z citronu a pomeranče
2 vejce
prášek do pečiva 8 g
špetka soli
3 lžíce rumu

Našleháme tvaroh s cukrem, přidáme vejce, nastrouhanou kůru, rum, sůl a mouku s práškem do pečiva.
Dobře propracované těsto si dáme do sáčku na potraviny (sáčky na uchování potravin v mrazáku), ustřihneme jeden roh asi o průměru 2 cm. V malém kastrůlku si rozehřejeme olej (castagnole musí v oleji plavat), sáček zatočíme do kornoutu a vytlačíme do oleje těsto asi o délce 3 cm, těsto odřízneme nožem a necháme ho spadnout do oleje. Smažíme krátce a necháme okapat na papírové utěrce.




Přejí dobrou chuť, a nyní již slíbená přehlídka karnevalových masek. Podívejte se na tu krásu barev a fantazie, a děkuji těmto lidem za úsměv a krásný okamžik.







































Mějte se krásně, přejí Vám úspěšný týden a příště dostaveníčko s čokoládou...:-)

8 komentářů:

  1. No jo, Italové si umí užívat života! :D
    Škoda, že se mi nezobrazili všechny masky, jenom dvě, ale byly pěkné!:) Chtěla bych jsem se podívat někdy na slavný karnevalový festival v Riu. Teda, doufám, že jsem se nespletla a pořádajího právě v Riu :D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, když karnevalem žije celé město a je organizovám vkusně je to vždy krásná podívaná...:)

      Vymazat
  2. Soni, ospravedlňujem sa, ale pracovnému postupu vôbec nerozumiem :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se omlouvám, postup je velmi jednoduchý, těsto dám do igelitového sáčku na potraviny, ustříhnu roh v délce 3 cm, zatočím sáček do kornoutu a vymačkám těsto asi 2 - 3 cm do horkého oleje, pomáhám si nožem a odříznu těsto od sáčku, krátce smažím...:) Děkuji za komentář

      Vymazat
  3. Ricottové minikoblížky vypadají opravdu úžasně, letos je už asi vyzkoušet nesithnu, ale o příštím Masopustu se na ně vrhnu určitě. A karnevalové veselí v benátkách musí být neopakovatelné, chtěla bych ho zažít!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na příštího Masopusta, když Ti budou chutnat budu velmi ráda...:-)

      Vymazat
  4. ešte dobre, že listujem späť...koľko mám zase toho omeškaného....Sonka, fotky sú nádherné a tie masky...paráda, vďaka :-))... karnevalové cukrovinky, sú tiež poriadne lákavé a krásne!

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji Ywett, letošní karneval byl opravdu krásný, budu na něj dlouho vzpomínat...:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty