sobota 17. ledna 2015

Ciambella di mele

 
 
 
... a nebo také jablkový věnec
 
Nejlepší je, když budete mít koláčovou formu s otvorem uvnitř, a když ji nemáte, není to zase takový problém, postačí Vám forma úplně jednoduchá kulatá.
Tento recept jsem dostala od jedné italské babičky, "torta di mele" nebo "ciambella di mele" jak se tyto jablkové moučníky jmenují jsou  oblíbené v každé italské rodině, a každá rodina má ten svůj dokonalý  a odzkoušený recept. 
 A protože toto roční období je ideální právě na tyto jablečné dobrůtky, tady je recept na italské Ciambella di mele z jogurtového těsta 
 
 
 
 
 
Potřebujeme
1 kelímek bílého jogurtu
3 kelímky hladké mouky
1 1/2 kelímku cukru
1 vanilkový cukr
1 kelímek slunečnicového oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
moučkový cukr
3 větší jablka
 
 
Příprava tohoto receptu je velmi jednoduchá a rychlá k odměřování surovin postačí kelímek od jogurtu, který jsme použili do těsta.
 
Našleháme jogurt s cukrem, přidáme tři celé vejce a dobře propracujeme, dále přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Jako poslední vpracujeme do těsta jablka nakrájená na male kostičky.
Těsto nalijeme do formy, ozdobíme jablky a posypeme ještě trochou cukru. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 30 - 35 minut.
 
 

 
 
Tento velmi jemný a nadýchaný moučník je velmi dobrý s šálkem lahodného čaje ke svačině či snídani.
Krásnou neděli
Sonia
 


21 komentářů:

  1. Vypadá úžasně.
    Recept si ukládám a vyzkouším.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martino děkuji moc za návštěvu, a doufám, že Ti též koláček bude chutnat :-)

      Vymazat
  2. Vypadá báječně, nádherně nadýchané slaďoučké těsto plus jablka, musím vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani budu ráda když zkusíš určitě Ti bude chutnat, měj se hezky...:-)

      Vymazat
  3. Veľmi sa mi páči tento recept ... jednoduchá klasika s talianskym nádychom ... a ten ma teda láka ... tiež som zvedavá na chuť jogurtového cesta ... viem, aký múčnik bude zajtra ... teším sa naň ... :)
    pozdravujem ... :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je krásný koláček. Určitě co nejdřív vyzkouším. A dodatečně přeji šťastný Nový rok. Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Tobě Jindro vše nejlepší v novém roce a ať di koláček chutná :-)

      Vymazat
  5. Koláčik sa vydaril, je naozaj skvelý ... jemný, nadýchaný ... určite ho zaradím medzi naše obľúbené múčniky ... ďakujem za výborný recept ... :)
    Soni, prosím ... mohla by som ho zverejniť na mojom blogu a šíriť ho tak ďalej ? Samozrejme s odkazom na teba a tvoj blog ... :) ( a mojimi fotkami ... )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lauro, jsem opravdu ráda, že se Ti povedl a chutnal a určitě ho pusť do světa ať udělá radost i dalším chuťovým buňkám, měj se hezky a krásný týden :-)

      Vymazat
    2. ďakujeeeeem ...
      pozdravujem a prajem úspešný týždeň ... :)

      Vymazat
  6. Sonio, bomba. K odpolední svačině, když už padám únavou a potřebuju něco co mě povzbudí-absolutně nejlepší. Dnes zkouším, musím!:-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Jani ať Ti chutná a dodá energii, měj se moc hezky :-))

    OdpovědětVymazat
  8. krásný, to musí byť dobré, milujem takúto klasiku, skúsim na budúcu nedeľu /aj keď som na diéte..hihi./ :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera! Úplně se mi sbíhají sliny a určitě ho hned o víkendu vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Woooou, vyzera nádherne a tak musi aj chutiť :-) Pozdravujem a prajem krásne dni Soničko.

    OdpovědětVymazat
  11. Soni krásny, nadýchaný a jablkový...až sa mi slinky zbiehajú :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Soničko, dnes jsem narazila na Váš blog, je to pohlazení na duši ;) a hned jsem vyzkoušela tento recept, jen místo jablek jsem dala rebarboru ....a je luxusní ;) Lucie V.

    OdpovědětVymazat
  13. Výborný moučník, vyzkoušela jsem a je skvělý

    OdpovědětVymazat
  14. S tímto skvělým moučníkem se pojí jedno moudré italské přísloví, které nám říká, že ne všechno se v životě stane tak, jak jsme si původně přáli. Non tutte le ciambelle riescono col buco.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty