čtvrtek 5. července 2012

Jezero Iseo - pohlednice z cest

Hurááá, a jsou tu opět prázdniny a čas dovolených. Čas na výlety, odpočinek, aktivní relax, koupání, procházky, návštěvu památek a výstav, prostě užijme si krásně toto období na které se tak dlouho těšíme. Přeji Vám Všem krásnou dovolenou plnou pohody a krásných zážitků.

Má první pohlednice je z Jezera Iseo

 nebo také Lago d’Iseo nebo rovněž Sebino je to čtvrté největší jezerem v Lombardii v severní Itálii. Jezero má zahnutý tvar a dosahuje délky 20 kilometrů a šířky až 5 kilometrů. Plocha jezera je 65.3 km², průměrná hloubka 124 metrů a maximální hloubka 251 metrů.
Uprostřed jezera se nachází  ostrov  Monte Isola  dlouhý 2.5 kilometrů a široký 1.5 kilometru, což ho řadí mezi jeden z největších jezerních ostrovů v Evropě. Další dva menší ostrovy, Loreto a San Paolo, jsou v soukromém vlastnictví.
Jezero Iseo je velmi oblíbenou rekreační oblastí. Návštěvníci sem přijíždějí především za krásnou přirodou a malebnou krásou mnoha malých městeček, které se kolem jezera nachází. 


Tak  touto lodí můžete křížem krážem procestovat celé jezero a okolí







Malebná městečka na pobřeží jezera





Ostrov San Paolo



Ostrov Monte Isola a jeho zákoutí


























Nedaleko Jezera Iseo cca 20 km směrem do hor se nachází malebmá lokalita a přírodní park Zone, který je znám pro své skaliska ve tvaru "pyramid", které vytvořila ledovcová eroze .Nádherná podívaná, která vás přenese do doby prehistorické, kdy naší planetu obývala prehistorická zvířata.









Krásné prázdniny Vám všem... :)



10 komentářů:

  1. Krásné fotky, to musí být nádhera tam být hmmmm :))

    OdpovědětVymazat
  2. wau, to je niečo prekrásne!!! Sonka, Tvoje fotky potešia nielen zrak, ale aj ♥ A rovnako aj Tebe a Tvojej rodinke a aj ostatným, prajem krásne a radosťou naplnené leto! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. krásne fotky...určite máš peknú dovolenku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto neuvěřitelná nádhera!:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc Vám všem děkuji,bylo zde opravdu krásně a před nadcházející turistickou sezonou jsem si zde ještě stačila užít klid a ticho...:))

    OdpovědětVymazat
  6. Krasne fotky!! Toto jazero nepoznam, ale je to velmi podobne na Lago Maggiore. Diky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherááá, a fotky nemajú chybu :-)veľmi kvalitne nafotené...

    OdpovědětVymazat
  8. krááásne , vďaka za pekný výlet,,,:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera, opravdu krásné fotky. Vidím, že jsme byly ve stejné destinaci - Itálie - ta člověka prostě nikdy nezklame, že:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, máš pravdu, Itálie je krásná země a pokaždé je co objevovat, od umění až po přírodu...))

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty