sobota 19. ledna 2013

Sobotní procházka...

Není nic krásnějšího, než když se vydaří odpolední lednová procházka. Sluničko jemně hřeje i když v tomto ročním období je ještě hodně nizko, a svou nazlátlou barvou vytvoří nádhernou atmosféru. Zvlášť, když se nacházite v tak kouzelném místě jako je toto. Zde každý kámen, každá cihla vypráví historii starou tisíciletí.
Tak se semnou vydejte na krátkou procházku po stopách Starých Římanů do města Pompejí, které bylo v r. 79 n.l. zasypáno sopečným popelem a lávou, kde se zastavil čas a kvetoucí život přístavního města ležícího v Neapolském zálivu pod Vesuvem.


Tempio di Apollo



Stará vinice na okraji města Pompeje



Casa dei Amorini Dorati






Casa Del Menandro


Thermopolium di Vetutius Placidus (tyto malé lokály či dnešní snack-bary byly ve Starém městě velmi oblibené, bylo jich napočítáno 89 a podávaly se zde studené i teplé nápoje a teplá kuchyně).



Terme Centrali



Foro






Pohled na Vesuv




Arco Onorario


Několik pohledů na zříceniny










Casa della Venere in Conchiglia



A na závěr několi detailů z uliček tohoto magického místa







Doufám, že jste se moc neunavili, já jsem byla ušlá až až, ale  určitě tato procházka stojí za trochu té námahy. Bylo zde krásně a jestli se dostanete do těchto míst určitě si nenechte tuto nádheru ujít. Mějte se pěkně a přeji Vám příjemnou neděli...:-)

15 komentářů:

  1. Tak tady sem byla taky a mám podobný fotky jako ty. Je to tak krásné a zajímavá atmosféra, pohled na Vesuv není úplně nezpečný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se Ti též toto místo libílo, a Vesuv zatím klidně spí... ale kdo ví kdy příjde znovu jeho čas...!

      Vymazat
  2. Dík za nádhernu prechádzku...už dlho sa tam chystáme. Krásnu nedeľu prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery děkuji, určitě se musíte do těchto míst podívat je zde krásně. Já trávím hodně času nedaleko Pompejí, v Castellammare di Stabia (3-4 km) tak až se rozhodneš určitě mi dej vědět...:-)

      Vymazat
  3. Krasne fotky. Mozem sa spytat aky fotoaparat pouzivas?

    OdpovědětVymazat
  4. Michaela děkuji moc, při focení jsem použila fotoaparát CANON EOS 400D a objektiv SIGMA 18-125 mm. Ale světlo už nebylo to nejlepší, protože bylo pozdní odpoledne a bylo dost šero, tak nějaká ta úprava ve Photoshopu byla nutná, měj se hezky...:))

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Evičko děkuji, moc mě těší když se mé fotografie aspoň trochu líbí a mohu se o ně podělit,měj se hezky...:-)

      Vymazat
  6. Sonka, fotky sú nádherné a ďakujem za krásnu virtuálnu prechádzku :-)) Prajem krásny víkend! :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Opravdu moc krásné fotky!!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani děkuji, byl to opravdu krásný zážitek :-)

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty