čtvrtek 31. ledna 2013

Tarallucci

Toto malé pečivo, rozšířené především v jižní Itálii si určitě každý zamiluje již  po prvním kousnutí.  Malé zlatavé a křupavé prstýnky okořeněné podle chutí kmínem, fenyklem, pálivou papričkou a nebo i oregánem jsou výborným pohoštěním či přílohou k dobrému vínu, a nebo jen tak, když nás honí mlsná. Jsou i varianty skladké, polévané cukrovou polevou,  ty jsou pak idelální ke snídani. Já Vám dnes nabízím první variantu, tarallucci s olivovým olejem okořeněné kmínem.





Z níže uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto,  přidáme koření podle chuti a necháme kynout v teple 30 minut. Z vykynutého těsta si utvoříme váleček a nakrájíme asi 1 cm plátky, které vyválíme na válečky o průměru 1 cm. Vytvoříme malé kroužky a jejich konce dobře přitiskneme. Do hrnce dáme vařit vodu, až přijde k varu tarallucci do ní postupně ponoříme a když vyplavou na hladinu vyndáme je z vody a necháme je osušit. Na plech si dáme pečící papír na které přendáme tarallucci a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20 minut a nebo až budou mít zlatavou barvu.





Budete se asi ptát, proč se tarallucci namáčí do vařící vody, tuto operaci můžete i vynechat, ale nebudou pak po upečení krásně lesklé.





Přeji příjemné posezení nad dobrou sklenkou vína ve společnosti křupavých dobrůtek jménem Tarallucci :-)

21 komentářů:

  1. Presne na takéto čosi som mala včera večer strašnú chuť!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak,hodí se i k takové přiležitosti, když mě honí mlsná...:))

      Vymazat
  2. Wau...toto je pre mňa úplná novinka, skúsim to určite. Ďakujem za ďalší zaujímavý receptík do zbierky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery můžu jen doporučit a jsou výborné i několik dní, mě však vydrží jen krátkou dobu...:-), moc děkuji za návštěvu.

      Vymazat
  3. Soni, to je velice zajímavé pečivo, vůbec to neznám, určitě je moc dobré a taky krásně vypadá a opět moc krásné fotky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kivi moc děkuji, máš pravdu toto pečivo u nás není moc známé, možná v některých speciálních prodejnách s italskými produkty se dá koupit...:)

      Vymazat
  4. Soni ďalšia mňamkota , určite vyskúšam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě Ti bude chutnat, okořeněné podle chuti jsou výborné i k sýrům nebo uzeninám...:)

      Vymazat
  5. tak také si upečieme, krásne pečivko :)

    OdpovědětVymazat
  6. No teda, vypadají ohrmoně! Postupem přípravy )a ostatně i tvarem) mi trošičku připomínají mini bagely, na které se v dohledné době také chystám, takže tyhle italské křupavé prstýnky taky určitě brzy vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, jestli Ti budou chutnat budu moc ráda,určitě stojí za ochutnání...:-)

      Vymazat
  7. díky za recept a inspiraci Sonio:-))

    OdpovědětVymazat
  8. Není zač, jsem ráda,že Tě recept zaujal...:))

    OdpovědětVymazat
  9. Urcite vyskusam. Len mam jednu otazku, kvasok netreba robit? Staci kvasnice zamiesat do cesta? Dakujem

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem rádá, že Tě můj recept zaujal, při přípravě těsta stačí droždí rozpustit v trošce teplé vody a přidat do těsta a dobře propracovat. děkuji To za návštěvu...:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty