úterý 12. února 2013

Čokoládový sladký krém... Sanguinaccio

Na závěr karnevalového hodování a mlsání, sladká čokoládová  "tečka", kterou se letos loučím s Masopustem. Můj letošní karneval byl hlavně ve znamení masek a krásné atmosféry v Benátkách, na kterou budu hodně dlouho vzpomínat.
Tento recept na čokoládové Sanguinaccio je též velmi oblíbený a připravuje se v mnoha domácnostech, je to čokoládový dezert, ke kterému se podává karnevalové cukroví jako například Chiacchiere jehož recept můteže najít na mém blogu.




Sanguinaccio a Chiacchiere

 

Na přípravu dezertu budeme potřebovat:

1 l mléka
400 g cukru
100 g kakaa
100 g hořké čokolády
100 g škrobové moučky
1/2 kávové lžíčky skořice

Do většího kastrolu dáme cukr, kakao, skořici a škrobovou moučku, přidáme vlažné mléko, na drobno nakrájenou čokoládu a dáme na oheň. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí (musí být o něco řidší než puding). Necháme vychladít a dáme do druhého dne do chladničky. Na ozdobu můžeme použít piniová semínka.
Název Sanguinaccio pochází od slova sangue - krev. Dříve se tento dezert připravoval z vepřové krve, ale v dnešní době je prodej vepřové krve zakán a tak se tento tradiční karnevalový pokrm připravuje z kakaa a hořké čokolády.



 
A ještě pár pohledů na barevné masky z karnevalu v Benátkách












Mějte se krásně a jestli se ještě na nějaký tem maškarní připravujete, přeji Vám hodně zábavy...:-)

9 komentářů:

  1. Tie masky sú úchvatné...a čokoládová maškrta tiež...

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne :) a hriešne sladké :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To musí být neskutečná dobrota! Nedokážu si svůj život představit bez kvalitní čokolády, takže tuhle svůdnou dobrotu musím rozhodně vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom podobně, jaký by byl život bez čokolády,určitě o něco málo sladší...:))

      Vymazat
  4. Sonkaaaaa, to je nádherné! Viem, opakujem sa, ale vždy vieš milo prekvapiť a potešiť!:-)) Tvoje fotky sú prekrásne!...a tie dobroty, mňam :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ywett, děkuji moc, též mě vždy potěšíš milým komentářem a jsem ráda,že si najdeš chvilku na můj blog a že zde najdeš něco co Tě zaujme, měj se moc hezky...:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sonka, si zlatá, ďakujem :-)...aspoň takto si mi priblížila Benátky...lebo tam sa asi nikdy nedostanem...ale strašne rada by som ten karneval videla naživo :-)

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty