středa 22. května 2013

Jahodový sorbet a jahodové Madlenky




Jahodový sorbet je jedno z dalších letních osvěžení. Můžeme si ho dopřát jak samotný tak po náročném obědě, kdy nám napomůže k dobrému trávení. Krásná vůně jahod a svěží barva tohoto sladkého ovoce nám dodá určitě dobrou náladu a pohladí naše chuťové buňky.

Na 6 porcí budeme potřebovat

400 ml vody
250 g cukru
400 g jahod
šťáva z jednoho menšího citronu

Vodu svaříme s cukrem asi 5 minut a necháme vychladit. Jahody rozmixujeme přidáme k sirupu a přilijeme citronovu šťávu. Dáme do vychladit do mrazáku na 24 hodin. Před podáváním dáme sorbet do mixeru a v krátkých intervalech rozmixujeme až sorbet bude mít sněhovou konzistenci , stačí několi vteřit. Až do doby podávání uchováme v mrazničce.



A jestli chceme připravit dobrou osvěžující svačinku pro své blízké mužeme tento sorbet podávat společně s Madeleines. Recept jse zde uvedla již před časem a tak Vám ho připomenu s menší jahodovou variantou.

Rozpis je na 24 kousků

120 g hladké mouky, 100 g másla, 2 vejce, 100 g cukru, špetka soli, 1/2 prášku do pečiva, trochu mléka, máslo a mouka na vymazání formy, několi jahod.

Utřeme vejce, cukr, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, mouku, prášek do pečiva a případně mléko, těsto musí mít konzistenci piškotového těsta. Aby Madlenky byly opravdu perfektní necháme těsto odpočinou 20 - 30 minut v chladničce. Plníme do vymazané a moukou vysypané formy do jedné třetiny. Do každé formičky přidáme na drobné kousky nakrájené jahody. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 15 - 20 minuti, pozor na okraje, nesmí být připálené.
 
 
 

A po tomto dvojím sladkém opojení Vám všem přeji příjmené osvěžení a dobrou chuť a děkuji za Vaší návštěvu a všechny milé komenty, které mi zde zanecháváte.






 

16 komentářů:

  1. Parádny recept na sorbet...aj keď sa veľmi ochladilo :-( no snaď ešte bude teplo...
    Madeleines som ešte nepiekla tiež by to asi chcelo odskúšať. Ďakujem za receptík a krásny večer prajem.
    PS: jou a maš to nádherne nafotené :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško děkuji,tak nám to sluníčko letos zatím moc nepřeje, ale až nastanou horké dny zmrzliny a sorbety nás určitě osvěží...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. ...a zase mám chutě..nádhera:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Sobret je super nápad! Já teď měla na Špilberk food festivalu sorbet z rebarbory a tak si pořád pohrávám s myšlenkou vytvořit vlastní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, tak rebarborový též musí být velmi dobrý, stojí určitě za vyzkoušení...:))

      Vymazat
  5. děkuji za milou návštěvu,taky budu chodit nakukovat,moc krásné fotečky....hezký den...zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též děkuji, měj se moc hezky...:))

      Vymazat
  6. Mám ešte nepoužitú madlenkovú formu, tak tieto budú prvé, ktoré spravím. Šikovný recept, práve minule som rozmýšľala, čo z jahôd.
    A tie prenádherné farebné poháriky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, tak to musíš madlenky určitě vyzkoušet, já mám tyto malé sladkosti velmi ráda, tak doufám, že Ti budou chutnat...:-)

      Vymazat
  7. Překrásné fotky jako vždy:)

    OdpovědětVymazat
  8. Someone essentially lend a hand to make severely articles
    I might state. That is the very first time I frequented your website page
    and so far? I surprised with the analysis you made to make this actual post amazing.
    Excellent task!

    My site: maquillage

    OdpovědětVymazat
  9. Hey, I think your site might be having browser compatibility issues.
    When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some
    overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
    Other then that, awesome blog!

    My site :: voyance Gratuite

    OdpovědětVymazat
  10. Gгeetings! Very useful advice in thіs рarticular aгtiсlе!
    It's the little changes that produce the most important changes. Many thanks for sharing!

    Here is my web page: meuble salle de bain pas cher

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty