neděle 19. května 2013

Risotto s kuřecím masem a hráškem

Kdo má rád italské krémové risotto, určitě uvítá tuto variantu s kuřecím masem a hráškem. Krásně do zlatova opečené kousky kuřete, zalité sklenkou bílého vína a to vše na závěr ochucené strouhaným sýrem parmigiano a několika jehličkami rozmarýnu.




Zde je recep, rozpis je na dvě porce

200 g rýže
200 g kuřecího masa
200 g hrášku, můžete použít sterilovaný a nebo mražený
půl větší cibule
2 lžíce másla
1,5 litru zeleninového vývaru (cibule, mrkev, celer, petržel)
sůl, pepř
2 pl sýru parmigiano
sklenka bílého vína
pár jehliček rozmarýnu

Na větší pánev si dáme máslo a na jemno nakrájenou cibulku, kterou krátce orestujeme, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso a dobře orestujeme, přidáme rýží promícháme 2 -3 minuti a zalijeme vínem. Postupně přiléváme zeleninový vývar, v polovině varu přidáme hrášek (já jsem použila sterilovaný) a dáváme pozor, aby se rýže nerozvařila. Na konci varu dosolíme, opepříme, přidáme rozmarým, lžíci másla a sýr. Necháme risotto krátce odpočinou, aby se spojily všechny chutě a podáváme.




Tak jestli jsem Vás jen trochu nalákala, přeji dobrou chuť a úspěšný nastávající týden...:)

8 komentářů:

  1. Sonio, zase ty nádherné fotky! Vypadá to fakt ohromně, pravé rizoto s hráškem jsem jedla naposledy tak před pěti lety. Hrozně mě to navnadilo si ho během týdne udělat na oběd! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kim, děkuji jsem ráda, že Tě recept zaujal a přeji dobrou chuť...:))

      Vymazat
  2. Nalákala jste mě dokonale ! Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, děkuji za návštěvu...:-)

      Vymazat
  3. Tuto variantu nejvíce zbožňuje Mládě:-)) Ob den hlásí, že chce "hrách" :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani to jsem moc ráda, hrášek je dobrý a když dětem chutná proč toho nevyužít...:-)

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty