středa 5. června 2013

Spaghetti con pomodorino... fresco


Spaghetti s čerstvými rajčátky...




Zajisté Vám nemusím zdlouhavě představovat přípravu těchto výborných těstovin, recept už zdomácněl i u nás. A tak jestli máte po ruce pár rajčátek můžete vyzkoušet  tento recept, který mi dal jeden italský kuchař.




Budeme potřebovat
na 4 - 5 porcí

500 g malých rajčátek
500 g spaghetti
4 pl lžíce olivového oleje
půl menší cibule
stroužek česneku, pálivá paprička
špetka oregána
bazalka
1 malá lžička cukru
sůl

Rajčátka očistíme a nakrájíme na plátky. Do velké pánve dáme olej, na jemné plátky nakrájenou cibuli, česnek, papričku a necháme krátce osmahnout. Přídáme rajčata a necháme asi 15 minut dusit až změknou a pustí šťávu, přidáme cukr(zastíní kyselost rajčátek), oregáno, sůl a vidličkou rajčátka jemně pomačkáme. Je-li třeba přidáme trochu vody z vařících se těstovin, které vaříme ve slané vodě al dente. Uvařené těstoviny dobře odkapané přídáme do pánve k rajčátům a ještě velmi krátce prohřejeme. Doplníme několika lístky bazalky.





Mějte se krásně a přeji dobrou chuť...




 

10 komentářů:

  1. špagety nemusím, ale když už - tak takhle!

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektné, ako vždy :-) ...a fotky na zožratie :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle jídlo prostě miluju!!! :-))

    OdpovědětVymazat
  4. I really like your blog.. very nice colors & theme.
    Did you design this website yourself or
    did you hire someone to do it for you? Plz answer back as
    I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thanks

    Also visit my homepage: voyance

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky jako vždycky :)) Tohle jídlo by mi neskutečně chutnalo,ale doma ho moc často nedělám, protože přítel ho moc nemusí...ale je to letní mňamka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jani, na léto super dobrá rychlovka...:))

      Vymazat
  6. Hmmm, mňam! Nádherné fotky a bezvadný rychlý recept na výtečné těstoviny. Určitě brzy vyzkouším (jen se špagetami kukuřičnými - holt bezlepková dieta), těstoviny totiž miluju (nejvíc tedy domácí, ale jejich přípravě už bohužel odzvonilo).

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty