neděle 9. února 2014

Plněné těstoviny... Ravioli di zucca con l´uvetta

Čerstvé domácí těstoviny, ravioli, plněné dýňovou nádivkou s rozinkami. Jestli máte rádi čerstvé domácí děstoviny, toto je ideální recept pro uspokojení Vašich chuťových buněk.


 
 
A protože se dýně krásně uchová téměř celou zimu, tento recept je ideální právě pro toto období. Dýňovou náplň Vám doporučiji si připravit den předen a uchovat přes noc v chladniče, hmota se dobře propojí  a spojí se všechny chutě.
 
Na náplň budeme potřebovat
 
400 g dýně -  čisté váhy
75 g rozinek
2 - 3 lžíce jemné strouhanky
sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek
 
Dýni nakrájíme na větší kusy i se slupkou a dáme do trouby upéct - cca 40 min. Oddělíme dřeň a roznačkáme ji, přídáme na malé kousky nakrájené rozinky, sůl. pepř a muškátový oříšek. Podle potřeby náplň zahustíme strouhankou. Dobře promícháme a uložíme do chladničky.
 
 
 
 
Další důležitou surovinou je šalvěj. Dodá těstovinám krásnou vůni a chuť. Jestli nemáte k dispozici čerstvou můžete použít i sušené lístky.
 
 
 
 
Na 4 porce čerstvých těstovin
 
500 g hladké mouky
5 větších vajec
 
150 g másla
malé lístky šalvěje
sýr
 
Ze surovin vypracujeme vláčné, ale tužší těsto a necháme hodinu odpočinout.
Jestli máte strojek na těstoviny připravte si pásy těsta libovolně dlouhé a široké 10 cm. Těsto několikrát projedeme na největší tloušťku, dále na tloušťku nejtenčí. Nebojte se používat mouku, těsto se musí dobře poprášit při každém projeti strojkem, jinak se bude těsto lepit.
 
Na pruhy těsta lžičkou rozmístníme nádivku ve vzdálenosti cca 5 cm. Těsto přeložíme na půl a vykrajovátkem na těsto nebo rádýlkem vytvoříme ravioli. Vaříme ve vroucí osolené vodě po dobu cca 4 min.
Těstoviny podáváme polité máslem ve kterém jsme nechali krátce osmahnout lístky šalvěje a posypané sýrem parmigiano reggiano.
 
 
 
 
Musím se přiznat, že z časových důvodů i já dávám přednost, těstovinám již připraveným, ale čas od času neodolám a připravím si čerstvé čestoviny doma sama, je to činnost u které rada relaxuji a nemluvě o dobrém pocitu, když si sednete před krásně lahodný a vonící talíř...:-)
Sonia
 

8 komentářů:

  1. dýně a rozinky? zajímavý, šikovná jste :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi milá děkuji, kombinace dýně a rozinek je opravdu zajímavá, ale hlavně dobrá :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jani kombinace dýně a rozinek je velmi lahodná, a dobře se k sobě hodí, díky :-)

      Vymazat
  3. fíha, recept je krásny a tiež aj fotky, ako všetky od teba...mám čo dobiehať :)

    OdpovědětVymazat
  4. no dáko mi to zle píše, neviem prečo...pozdravujem :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty