pátek 14. března 2014

Ravioli se špenátem a tvarohem


Moji milí čtenáři, blogerky a blogeři, dnes Vám zde zanechám opět jeden recept na plněné těstoviny. Ravioli a nebo jestli chcete medailonky plněné špenátem a tvarohem ricotta.
 

 
 
Tato  kombinace špenátu a tvarohu je okořeněna muškátovým oříškem, který dá náplni jemnou kořeněnou vůni a chuť, která se při podávání může doplnit rozpuštěným máslem s opečenou šalvějí, nebo jemnou rajčatovou omáčkou ochucenou oregánem a bazalkou.
 
 
 
 
 
A jestli máte tento strojek na těstoviny, určitě Vám usnadní práci při přípravě těsta. Nyní již k samotnému receptu
 
 
Na 4 porce čerstvých těstovin budeme potřebovat
500 g hladké mouky
5 větších vajec 
 
 
Na náplň
150 g špenátu
250 - 300 g tvarohu
1 žloutek
1/2 kávové lžičky strouhaného muškátového oříšku
sůl, pepř
 
Špenát spaříme horkou vodou a nožem nasekáme nadrobno, přidáme tvaroh, žloutek a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, dobře náplň promícháme.
 
 
 
 
Na rajčatovou omáčku
 
700 ml rajského pyré
1/2 stření cibule
oregano, bazalka, sůl, lžička cukru
 
Ze surovin vypracujeme vláčné, ale tužší těsto a necháme hodinu odpočinout.
Jestli máte strojek na těstoviny připravte si pásy těsta libovolně dlouhé a široké 10 cm. Těsto několikrát projedeme na největší tloušťku, dále na tloušťku nejtenčí. Nebojte se používat mouku, těsto se musí dobře poprášit při každém projeti strojkem, jinak se bude těsto lepit.
 
Na pruhy těsta lžičkou rozložíme náplň ve vzdálenosti cca 5 cm. Těsto přeložíme na půl a vykrajovátkem na těsto  vytvoříme ravioli. Vaříme ve vroucí osolené vodě po dobu cca 4 min.
 
 
 
 
Těstoviny podáváme polité máslem ve kterém jsme nechali krátce osmahnout lístky šalvěje a posypané sýrem parmigiano reggiano. Velmi lahodná je i verze s jemnou rajčatovou omáčkou ochucenou oreganem a bazalkou.
 
 
 
Do větší pánve dáme 4 lžíce olivového oleje a nadrobno nakrájenou cibulku, necháme krátce osmahnou, přidáme rajčatové pyré, ochutíme oreganem, bazalkou, solí a přidáme lžičku cukru. Necháme povařit až se nám omáčka zahustí.
 
Příjemný konec týdne Vám všem
Sonia
 
 
 
 

10 komentářů:

  1. SONI, VŠE VYPADÁ VELICE LÁKAVĚ.
    DĚKUJI ZA RECEPTÍK.
    PŘEJI PŘÍJEMNÝ VÍKEND.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohel vypadá o 100% lépe než v jakékoliv restauraci :) Už mám z toho obrovský hlad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani díky moc, Tvá pochvala mě opravdu potěšila, hned bych Ti talířek poslala :-)

      Vymazat
  3. Sonio, ty Tvé recepty, to je prostě paráda:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani jsem velmi ráda, že se Ti líbí, třeba možná jednou vyzkoušíš :-)

      Vymazat
  4. Soni ani si nevieš predstaviť aké chute si mi narobila :-( recept na cesto mám už odpísaný. Niet nad domáce, ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem moc ráda, že Tě recept zaujal a domácí jsou zaručeně ty nej :-)

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty