sobota 6. října 2012

Perníček s příchutí jablíček

Tak tu máme podzim v plném proudu, příroda se  krásně zabarvuje do žluta a do červena, dozrávají jablíčka všech barev a začíná období, kdy se opět rádi vracíme do tepla kuchyně. A  právě nyní to v kuchyni voní podzimním ovocem, zeleninou, kořením, koláči, jablkovými štrůdly, perníky ... Já jsem tentokrát  spojila  jablka a perník. Výsledek byl vynikající, krásně provoněný a vláčný perník s jemnou příchutí jablek.






Příprava perníku je velmi jednoduchá, jen musíme dbát, aby těsto nebylo příliš tuhé a aby se nám při pečení v troubě nevysušil. Budeme potřebovat:

250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 2 vejce, 100 ml kvalitniho slunečnicovéh oleje, 4 lžíce neslazeného kakaa, 1 malá lžička skořice, 1 prášek do perníku, 2 - 3 střední jablka, trochu mléka.





Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, kakao, přesátou mouku, kypřící přášek a skořici, případně trochu mléka a vyšleháme řidčí těsto do kterého přimícháme oloupaná a na hrubo nastrouhaná jablka. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme při 180°C přibližne 35 - 40 minut.





Přeji krásnou podzimní neděli...:)


20 komentářů:

  1. shodou okolností se ti název článku celkem rýmuje :D hh :)
    tu vůni cítím až sem!! vypadá krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jen mám dotaz.. proč neslazené kakao, když jsi tam dala 200g cukru?
      já bych ho udělala úplně bez sladidel, a ostatní ať si ho dochutí podle potřeby, třeba moučkovým cukrem... :)

      Vymazat
    2. Děkuji, opravdu krásně voní a s tím názvem máš pravdu, také se mi to pěkně rýmovalo, co se kakaa týká uvádím neslazené, protože je na trhu k dostání také slazené, ale to tak krásně čokoládově těsto neobarví, po upečení je pak perník nebo jiný moučník našedlý a né krásně hnědý...:))

      Vymazat
  2. Určitě zkusím, vypadá opravdu mńamózně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny určitě vyzkoušej je výborný mňam...:))

      Vymazat
  3. Krása! Sonio, opět jsi nám dokázala jak úžasná kuchařka jsi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pro mě velká pocta,moc a moc díky:-)

      Vymazat
  4. Sonka, nádherné fotky a tiež som robila perník s jablkami, je chuťovo výborný:-))...a rovnako aj tebe prajem krásnu nedeľu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ywett děkuji,souhlasím perník s jablky a nebo i se sušenými švestkami je opravdu výborný, vláčný a plné chuti...:-)

      Vymazat
  5. Soni krásny sa ti vydaril , to muselo u vás vyvoniavať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, voněl opravdu krásně, mám tuto vůni též velmi ráda, med a koření..... :-)

      Vymazat
  6. Mňam, mňam perník mam veľmi rada :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též ho miluji ve všech podobách...:))

      Vymazat
  7. Rada pečiem takéto perníky a aj často...veľmi pekne si ho aj nafotila.
    Sonička, máš u mňa ocenenie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc moc, už se běžím k tobě podívat...:-)

      Vymazat
    2. Sonička , gratulujem a teším sa s tebou . Zalúžiš si ho .

      Vymazat
  8. Pekla jsem ho vcera a dneska na snidani byl jeste lepsi - diky za fajn rano. :) Uzasny recept a krasne fotky.

    OdpovědětVymazat
  9. Šárko, děkuji Tobě, jsem moc ráda že chutnal, uležený je ještě lepší máš pravdu, měj se moc hezky....:))

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty