Čokoláda je smyslový požitek a je třeba si ji vychutnávat pomalu a se zavřenýma očima. Pokud máte svoji oblíbenou cukrárnu, kde vám připraví tuto laskominu, ok, v opačném případě nezoufejte! I já ji mám velmi ráda a udělám si vždy čas na tento lahodný šálek a to nejen v zimě. Směs na čokoládu si připravuji stále do zásoby a tak nikdy nechybí. Doporučuji vyzkoušet, její připrava je velmi jednoduchá a doufám, že bude chutnat. Přeji pěkný požitek nad šálkem horké čokolády.
Směs na horkou čokoládu
100 g hořké čokolády, 6 polévkových lžic cukru - krystal, 6 polévkových lžic kakaa, 7 kávových lžiček solamilu (škrobové moučky)
Šálek horké čokolády
Na přípravu jednoho šálku potřebujeme
mléko 150 ml
čokoládovou směs 3 polévkové lžíce
Do vlažného mléka přídáme čokoládovou směs a přivedeme k varu. Vaříme až čokoláda začne houstnou. Můžeme přidat cukr podle chuti, nebo okořenit skořicí či mletou pálivou papričkou (pro náročnější).
čokoládu milujem...dobrý nápad, urobiť si ju do zásoby :)
OdpovědětVymazatDěkuji,já ji vždy připravuji z dvojité dávky,prostě lék proti stresu :)
OdpovědětVymazat