Tak tu máme podzim v plném proudu, příroda se krásně zabarvuje do žluta a do červena, dozrávají jablíčka všech barev a začíná období, kdy se opět rádi vracíme do tepla kuchyně. A právě nyní to v kuchyni voní podzimním ovocem, zeleninou, kořením, koláči, jablkovými štrůdly, perníky ... Já jsem tentokrát spojila jablka a perník. Výsledek byl vynikající, krásně provoněný a vláčný perník s jemnou příchutí jablek.
Příprava perníku je velmi jednoduchá, jen musíme dbát, aby těsto nebylo příliš tuhé a aby se nám při pečení v troubě nevysušil. Budeme potřebovat:
250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 2 vejce, 100 ml kvalitniho slunečnicovéh oleje, 4 lžíce neslazeného kakaa, 1 malá lžička skořice, 1 prášek do perníku, 2 - 3 střední jablka, trochu mléka.
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, kakao, přesátou mouku, kypřící přášek a skořici, případně trochu mléka a vyšleháme řidčí těsto do kterého přimícháme oloupaná a na hrubo nastrouhaná jablka. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme při 180°C přibližne 35 - 40 minut.
Přeji krásnou podzimní neděli...:)
shodou okolností se ti název článku celkem rýmuje :D hh :)
OdpovědětVymazattu vůni cítím až sem!! vypadá krásně :)
jen mám dotaz.. proč neslazené kakao, když jsi tam dala 200g cukru?
Vymazatjá bych ho udělala úplně bez sladidel, a ostatní ať si ho dochutí podle potřeby, třeba moučkovým cukrem... :)
Děkuji, opravdu krásně voní a s tím názvem máš pravdu, také se mi to pěkně rýmovalo, co se kakaa týká uvádím neslazené, protože je na trhu k dostání také slazené, ale to tak krásně čokoládově těsto neobarví, po upečení je pak perník nebo jiný moučník našedlý a né krásně hnědý...:))
VymazatUrčitě zkusím, vypadá opravdu mńamózně! :)
OdpovědětVymazatReny určitě vyzkoušej je výborný mňam...:))
VymazatKrása! Sonio, opět jsi nám dokázala jak úžasná kuchařka jsi! :)
OdpovědětVymazatTo je pro mě velká pocta,moc a moc díky:-)
VymazatSonka, nádherné fotky a tiež som robila perník s jablkami, je chuťovo výborný:-))...a rovnako aj tebe prajem krásnu nedeľu :-)
OdpovědětVymazatYwett děkuji,souhlasím perník s jablky a nebo i se sušenými švestkami je opravdu výborný, vláčný a plné chuti...:-)
VymazatSoni krásny sa ti vydaril , to muselo u vás vyvoniavať :)
OdpovědětVymazatDíky, voněl opravdu krásně, mám tuto vůni též velmi ráda, med a koření..... :-)
VymazatMňam, mňam perník mam veľmi rada :-)
OdpovědětVymazatTéž ho miluji ve všech podobách...:))
Vymazatmňam!!:-)
OdpovědětVymazatMňami, mňami, děkuji Jani...:))
VymazatRada pečiem takéto perníky a aj často...veľmi pekne si ho aj nafotila.
OdpovědětVymazatSonička, máš u mňa ocenenie.
Děkuji moc moc, už se běžím k tobě podívat...:-)
VymazatSonička , gratulujem a teším sa s tebou . Zalúžiš si ho .
VymazatPekla jsem ho vcera a dneska na snidani byl jeste lepsi - diky za fajn rano. :) Uzasny recept a krasne fotky.
OdpovědětVymazatŠárko, děkuji Tobě, jsem moc ráda že chutnal, uležený je ještě lepší máš pravdu, měj se moc hezky....:))
OdpovědětVymazat