Samozřejmě zaručený úspěch, jako vždy, když si vyberu recept z této osvědčené kuchařky.
Už jsem dlouho uvažovala nad tímto receptem a to z jednoho důvodu, na přípravu tohoto u nás tak oblíbeného moučníku se nepřidává do těsta mouka, nýbrž strouhanka. Já jsem použila strouhanku z bílého pečiva a protože si jí doma připravuji sama, dobře jsem jí najemno umlela, ale musí se přesít přes síto aby v ní nezůstaly větší kousky pečiva.
Když použijeme tmavé třeně výsledek bude opravdu chutnější, tmavé nejsou tak kyselé a ve spojení se strouhankou, bude mít bublanina zvlášť plnou chuť.
Postup
Máslo, cukr, žloutky, citron. kůru a skořici dobře umícháme. Pak přidáme strouhanou, mlékem navlhčenou housku a z bílků tuhý sníh. Pekáč či formu vymažeme dobře syrovým máslem, vysypeme houskou, těsto do něho urovnáme, poklademe hustě vypeckovanými třešněmi a upečeme ve středně horké troubě do červena. Upečenou bublaninu pocukrujeme moučkovým cukrem
A jestli Vás příprava tohoto moučníku vrátí do let minulých, přidejte třeba jako zvláštní ingredient milou vzpomínku. Já jsem přidala vzpomínku na mojí babičku se kterou jsem sedávala pod velkou rozkvetlou třešní a strávila tak s ní nezapomenutelné chvíle.
Mějte se krásně, příjemný zbytek týdne Vám všem a jestli budete péci Vaší oblíbenou bábovku, přidejte se k projektu Babiččina bábovka, budu velmi ráda za každý Váš nový recept...:-)
Sonia
Hmmm třešně a skvělý koláč z nich, hurrááá léto je tady :)
OdpovědětVymazatStará Sandtnerová nikdy nezklame :-)
VymazatSoni, recept si ukladám, zaujala ma tá strúhanka namiesto múky, vážne zaujímavé...a tvoja ingrediencia navyše sa mi tiež páči ...:)
OdpovědětVymazatBiba děkuji, opravdu zajímavý a chutný recept, byla jsem mile překvapená, měj se hezky :-)
OdpovědětVymazatTak s takouto bublaninou som sa ešte nestetla kde sa nedáva múka ale strúhanka z bieleho pečiva...to určite vyskúšam vyzerá veľmi dobre...pekný deň :)
OdpovědětVymazatEvičko určitě stojí za vyzkoušení, já jsem byla mile překvapená, ať Ti chutná :-)
OdpovědětVymazatTeda Soničko, pre mňa novinka...namiesto múky strúhanka. Mam čerstvo nazbierané čerešne zajtra skúsim :-) Veľmi dobre fotky, dobre to tam vyzera. Ďakujem za recept a pozdravujem.
OdpovědětVymazatMaruško ať Ti chutná. měj se krásně :-)
VymazatSonio, verzi se strouhankou vůbec neznám, ale asi vyzkouším. Třešní máme tolik, že nevím co s nimi:-)
OdpovědětVymazat