neděle 13. května 2012

Jahodové tiramisu



Tak jsem se dnes opět vrátila k jahodám. Tiramisu vám určitě představovat nemusím, je to i u nás již velmi známý a oblíbený dezert, který má nespočet variant. Ale protože jahody jsou jen jednou v roce, rozhodla jsem se připravit jahodové tiramisu, které je možná po klasickém kávovém druhé nejvíce oblíbené. Má jemnější chuť a je vhodné především pro děti a nebo pro ty, kteří nemají kávu moc rádi. Asi si řeknete, kde jsou mezi surovinami vejce, já vím, mnoho lídí je používá do krému, ale mám za to, že krém je pak zbytečně příliš těžký. Já dávám přednost dietní variantě, už jen z toho důvodu, že nerada konzumuji vejce syrová.





Příprava

Sýr mascarpone našleháme, přidáme 5 polévkových lžic cukru, šťávu z půl pomeranče a kávovou lžičku strouhané pomerančové kůry a vše vyšléháme v jemný krém.
300 g jahod rozmixujeme, přidáme dvě lžíce cukru a zbývající šťávu z pomeranče.
Savoiardy dobře namočíme v rozmixovaných jahodách a vložíme do mističek či pohárů. Přídáme vrstvu krému a na plátky nakrájené jahody. Opakujeme ještě jednou vrstvou piškotů, jahod a krému. Povrch ozdobíme jahodami, posypeme moučkovým cukrem a podle chuti můžeme přelít čololádovou polevou.
Podáváme dobře vychlazené. Rozpis je na 6 porcí.

Přeji dobrou chuť!





Krásný den a vše nejlepší všem maminkám :)

8 komentářů:

  1. Tohle vypadá naprosto božsky, děkuji za recept, až seženu nějaké jahody tak to vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam:) hmmm tiramisu v jakékoliv formě je prostě božská krmě:))))

    OdpovědětVymazat
  3. o-la-lá to vyzerá vynikajúco, jojoj a tie jahody..mňam, krásne foto :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, jsem ráda,že jsem vás jahodově naladila a udělala vám trochu chutě...:)

    OdpovědětVymazat
  5. Soni, to vypadá dokonale a ani ta příprava nevypadá složitě, to musím vyzkoušet :-)
    a máš moc krásné fotky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. wau, niečo prekrásne a pre mňa, velmi lákavé! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty