Jednou dávno, v období Renezance, kdy v Míláně žil Ludovico il Moro, šlechtic, který vlastnil rozsáhlé bohatství a byl znám též pro svou vybranou kuchyni, která v této době procházela obdobím slávy , byl na jeho dvoře připravován tento velmi chutný dort. Připravoval se během oslav a mají na něm zásluhu hlavně neapolští mistři cukráři, kteří působili na tomto šlechtickém dvoře. A tak v jedné ze starých kuchařských knih z té doby, se nám dochoval tento zajímavý recept téměř moderního charakteru. Časem byl tento recept obohacen o jednu novou surovinu a to o čokoládu, která nahrazuje některé koření, které dnes již neznáme.
Milano - Castello Sforzesco
Nádvoří a jedna z věží hradu
Ale nyní již k tomuto dobrému dortíku, na jeho přípravu budeme potřebovat:
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme máslo, koření, mouku s práškem do pečiva, rozinky, datle a ořechy nakrájené na malé kousky a čokoládu. Podle potřeby trochu mléka, aby těsto nebylo tuhé. Nalíjeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme cca 35 minut při 180°C. Před pečením můžeme povrch dortu ozdobit , použijeme odpeckované datle, ořechy a rozinky.
Jestli máte rádi suché ovoce, tak si určitě přijdete na své, dortík je velmi lahodný, vláčný, ideální s šálkem horkého čaje v tomto podzimním období.
hmmm :) super!
OdpovědětVymazatDíky moc...:))
Vymazatto vypadá nádherně! akorát by mi ho doma nikdo nejed :-( (kromě mě :-D )
OdpovědětVymazatTak si udělej poloviční dávku na jeden mini dortík..., třeba budou pak doma loudit...:-D, děkuji
VymazatVyzerá fantasticky , nádherne nafotené . Soni máš u mňa nomináciu 11 , je to ako hra spoznávanie blogeriek , kuk na môj blog :-)
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuji, za komentík i nominaci, už se běžím podívat...:))
Vymazatnádhera, a opět skvěle vyfoceno:-))
OdpovědětVymazatJani děkuji,mám radost, že tě recept zaujal...:))
Vymazatwow Sonka, vždy sa tak teším na tvoje nové príspevky a zakaždým vieš milo prekvapiť, fotky sú nádherné a koláč poriadne lákavý! :-))
OdpovědětVymazatYwett,moc Ti děkuji za milá slova,mám vždy velkou radost když můj post zaujme a líbí se a jsem ráda za každý komentík...:-)
Vymazat:-)
VymazatNádherný recept doplněný velmi zajímavým historickým okénkem. Tenhle recept určitě využiju po Vánocích, ke zpracování přebytečných datlí, rozinek, čokolády a ořechů. takže díky moc, vypadá skvěle!
OdpovědětVymazatDěkuji, a jsem ráda že jsem Ti dala inspiraci na tento dortík, doufám, že bude chutnat. Na zpracování suchého ovoce je skvělý...:)
VymazatIf a natural diѕaѕter ѕtrikes, aгe you prepareԁ fоr
OdpovědětVymazatit? If thе answer is no, take a look at thiѕ free guide on suгvіval at httρ://survive.
toр-information.net/
Feel free to surf my homepage ... http://weightloss.allthebestproducts.net