S velkou radostí přidávám další dva recepty do Projektu Babiččina bábovka. Ale pěkně po pořádku.
První recept vytvořila Věruška a Carolínka z blogu Carolina Mia. Recept na bábovku od srdíčka od své babičky, která byla fantastická kuchařka. Nechala nám nakouknout i do rodinných fotografií a přidala i milé povídání a vzpomínání na doby, které se svojí babičkou prožila.
Zde je její recept
Původní receptura třené bábovky
... jak se píše: „ máslo utřeme do pěny, přidáme 6 žloutků, 30 dkg cukru a třeme dále, celkem asi půl hodiny. Naposledy přidáme koflík studeného mléka nebo smetany, 40 dkg hrubé mouky, do které jsme zamíchaly půl pečivového prášku a trochu strouhané citronové kůry, ze 6 bílků tuhý sníh a vše zlehka promícháme. Těsto vlijeme do bábovkového tvořítka máslem vymazaného, moukou nebo houskou vysypaného a upečeme v dobře prohřáté troubě asi hodinu. Upečenou, trochu vychladlou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.“
Její upečená bábovka má krásný tvar a výborně chutná, zde je odkaz na její článek
Určitě si nenechte ujít její milé povídání, Věruško a Carolínko moc Vám za recept děkuji.
Další recept je od Katky z blogu Hrnček var.
Zaslala recept na bábovku od své babičky z Domažlic a přidala též krásné vyprávění, jak zdědila sešit s recepty a její oblíbený hrníček po babičce.
Zde je původní recept
Suroviny – pôvodná receptúra: 380 g polohrubej múky
380 g cukru (dávam menej)
200 g masla
1 hrnček mlieka (asi 2,5-3 dl)
5 vajec
štipka soli
šťava z citróna
prášok do pečiva (bezfosfátový Alnatura)
práškové kakao (cca 1 PL alebo viac, podľa chuti)
maslo a múka na vymazanie a vysypanie bábovkovej formy
380 g cukru (dávam menej)
200 g masla
1 hrnček mlieka (asi 2,5-3 dl)
5 vajec
štipka soli
šťava z citróna
prášok do pečiva (bezfosfátový Alnatura)
práškové kakao (cca 1 PL alebo viac, podľa chuti)
maslo a múka na vymazanie a vysypanie bábovkovej formy
Postup jak upéct tubo dobrou bábovku a její příjemné vyprávění si můžete přečíst zde na jejím blogu
Milá Katko děkuji moc za Tvůj recept, za tvé vyprávění a že jsi se s námi o něj podělila.
Náš virtuální sešitek s recepty a povídáním o babičkách - zatím virtuální - se nám pomalu začíná naplňovat a tak Vás i nadále zvu k účasti na tomto projektu, přejí krásný týden a sladké pečení :-)
Sonia
Sonio,
OdpovědětVymazatnádherný voňavý projekt .... moc se mi líbí ... super nápad .... Marki
Marki, děkuji a jestli máš zájem můžeš se též zapojit, budu velmi ráda :-)
VymazatHmm kásné fotečky a třená je prostě klasika :)
OdpovědětVymazatJani máš pravdu klasické jsou opravdu nejlepší a ty od našich babiček jsou sladké dvojnásob :-)
VymazatRado sa stalo, Soni ;-)
OdpovědětVymazatBylo mi potěšením :-)
VymazatSoni, bylo nám potěšením a radostí současně. Díky za takovéto nápady, projekty. Obohacují nás všechny. Věrka a Carolinka
OdpovědětVymazatDěvčata, ještě jednou díky, byly jste skvělé :-)
VymazatMoc se mi napad s babovkami lìbì - a cely blog..Myslim,ze mame spolecnou làsku k italske kuchyni a Itàlii vubec :-)
OdpovědětVymazatDěkuji Ti za milou návštěvu, jsem ráda, že se Ti projekt líbí a jestli máš recept můžeš se o něj s námi podělit, budu se těšit, měj se hezky... Sonia :-)
OdpovědětVymazat