Brioche plněné čokoládou
Také rádi snídáte? A co si dáte dobrého? Dáváte přednost snídani sladké a nebo jak se říká na vidličku?
Rozhodně je to první jídlo dne a mělo by nás přijemně naladit a dodat nám energii. Je mi jasné, že tento druh snídaně (brioche plněné čokoládou) není zrovná rychlá záležitost, ale jednou za čas si můžeme dopřát tuto jemnou a krásně vonící dobrůtku. Tak například si brioche můžeme připravit večer a dát je na noc do ledničky a ráno je upéct.
Na 17 ks budeme potřebovat
150 g cukru
450 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
250 ml mléka
20 g čerstvého droždí
50 g másla
10 g oleje
1 lžičku medu
1 vejce
3 PL bílého jogurtu
špetka soli
trochu strouhané kůry z citronu
Na plnění
200 g hořké čokolády nebo marmeláda
Hladkou mouku dáme do mísy, přidáme sůl, strohanou kůru citronu, vejce, vlažné mléko ve ktrém jsme rozpustili máslo, med a droždí. Začnemem propracovávat těsto, dále přídáme olej a jogurt a vypracujeme těsto. Nyní začneme přidávat postupně polohrubou mouku cca 100g a nebo až se nám těsto přestane lepit na stěnu mísy. Necháme vykynou až těsto zdvojnásobí objem. Nyní si těsto rozdělíme na malé bochánky o váze 70 g a vyválíme je na obdelník 15 x 7 cm. Tento obdelník do jedné poloviny nařežeme na 7 až 8 prožků. Do nenařezané poloviny položíme čokoládu či marmeládu, zatočime do poloviny přes kterou přehneme nařezané proužky. Dáme na plech vyložení pečícím papíren a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 15 - 20 minut. Pocukrujeme moučkovým cukrem.
Přeji Vám dobrou chuť a krásné ranní probuzení...:)
Su krasne. Urcite niekedy vyskusam.
OdpovědětVymazatSonička sú nádherné len sa zahryznúť :-)
OdpovědětVymazatZírám! :)
OdpovědětVymazatoooch, snídaně přímo pro mě!:-))
OdpovědětVymazatWOW!!! Teda tohle je nádhera, úplně jak z cukrárny nebo luxusní pekárny, teeeda tak za tohle máš obrovskou poklonu. Myslím, že tohle musím fakt vyzkoušet co nejdřív, jen pochybuji, že se mi povedou takhle krásně:)
OdpovědětVymazatachjaj, to je nádhera.. ja dnes asi nezaspím..a asi nám ich aj urobím :) ďakujem za krásnu inšpiráciu, museli byť neskutočne dobré :)
OdpovědětVymazatPro pána krále...do slova a do písmena :-) tie vyzerajú božskýýý, ja tiež asi dnes nezaspím.
OdpovědětVymazatMusela som ich zbadať práve teraz keď som taká stráááááášne hladná? Vyzerajú božsky...s čokoládou...mňam.
OdpovědětVymazatDěvčata, tak jste mě zase jednou všechny moc potěšily, velmi Vám děkuji za komentáře. Jsem ráda, že jsem Vás tak trochu nalákala na tuto dobrotu, briošky jsou opravdu výborné, provoněné a nadýchané jak peříčko, hlavně ihned po upečení. Možná vypadají trochu složitě, ale věřte, že tomu tak není. Při jejich pečení jsem si připadala jako opravdová cukrářka... :)))
OdpovědětVymazatwow, nádhera!!! :-)....Sonka, nefotíš aj do časopisov?...tie fotky sú nádherné!!!
OdpovědětVymazatYwett, děkuji moc, jsi velmi milá, ne ne do časopisů nefotím, jen tak pro sebe a pro radost... :))
OdpovědětVymazatTo je nádhera, úplně cítím tu vůni čerstvě upečených. Musím vyzkoušet!
OdpovědětVymazatDíky, stojí za vyzkoušení,vůně byla nádherná a chuť též...:))
VymazatJednim slovem "wow". To budu muset zkusit. :)
OdpovědětVymazatWOW? Proč né česky!
VymazatKdyz cesky, tak bez carky nad e u slova NE. 😉
VymazatMůžu jen doporučit, mě nejvíce chutnaly s marmeládou, ale čokoládové jsou též výborné...:))
OdpovědětVymazatWow that was unusual. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit
OdpovědětVymazatmy comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again.
Anyways, just wanted to say fantastic blog!
Feel free to visit my web site; elder scrolls beta [http://divergentroad4684.wordpress.com/2013/07/20/how-you-can-softmod-nintendo-wii-safely-and-easily//]
Chýba v postupe cukor. A kryštál alebo prášok? Ďakujem
OdpovědětVymazatTyhle komentáře jsou opravdu pro "kočku".Chtěla bych číst vyzkoušela jsem.... a ne budu muset vyzkoušet!
OdpovědětVymazatdobrý den, mohla bych se zeptat těch 150g cukru jde kam? v Postupu o něm není zmínka. Děkuji
OdpovědětVymazatTen cukr je nejspis potreba nasypat na hlavu, co myslite? 😉
VymazatDobrých den, komentáře typu: je to nádhera!! Jsou sice milé, ale moc toho nenapoví o receptu �� já jsem také viděla obrázek a hned jsem zkoušela... Musela jsem přidat více mouky (dobře o 100g) a i když jsem dala jen 110g cukru těsto i rohlíčky jsou šíleně sladké, ale tím pádem i dobré a jedlé. Jináč se povedly báječně a rozhodně jsem je nedělala naposledy.
OdpovědětVymazat