Tak zde máme květen a s ním jaro v plném proudu, stromy krásně rozkvetly, louky a lesy jsou plné jarních kvítků. Roční období, které spolu s podzimem mám nejraději. Ale do podzimu je ještě hodně daleko a na nás čeká celá spousta jarního a letního ovoce a tak si přejme, aby ta letošní úroda byla opravdu bohatá. Zůstaňme zatím u toho asi nejoblíbenějšího jarního ovoce, u jahod. Zanechám Vám zde tento rychlý, ale velmi lákavý recept na jahové cupcake s čokoládou. A proč ne, můžete ho vyzkoušet třeba koncem tohoto týdne :)
Rozpis na 12 kousků
280 g hladké mouky
1 kávová lžíčka prášku do pečiva
1/2 kl skořice
100 g másla
100 g cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
100 ml mléka
50 g hořké čokolády
150 g jahod
krém fraiche nebo našlehaná sladká smetana
Našleháme, nejlépe ruční metlou, vejce, cukr a změklé máslo, přidáme mouku, skořici, prášek do pečiva a mléko. Připravíme si těsto do kterého přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a na malé kousky nakrájené jahody. Naplníme papírové košíčky a pečeme 20 až 25 minut na 180°C. Necháme vyhladnou a ozdobíme šlehanou smetanou nebo krémem a na plátky nakrájenými jahodymi.
Krém fraiche je krém používaný hlavně ve Francii, ale můžete si ho vyrobit i doma. Budete potebovat: 100 smetany na šlehání, 100 tučného jogurtu, l lžíce citronové šťávy.
Smetanu nalijeme do misky, vmícháme jogur, zakryjeme talířkem nebo potravinářskou fólií a necháme 24 hodin pracovat při pokojové teplotě. Výsledek je nejvíc podobný zakysané smetaně, ale krém můžete i vyšlehat a díky vysokému obsahu tuku se nesráží při tepelné úpravě. Když vynecháte citronovou šťávu, hodí se i do polévek a omáček.
Hezkou sobotu a neděli Vám všem...:)
i tobě krásný víkend!
OdpovědětVymazatDěkuji...:))
Vymazattak to je nádhera a aj tebe Sonka, krásny víkend :-)
OdpovědětVymazatYwett, děkuji moc...:))
VymazatTak ty jsou úžasně roztomilé:))) Takové fakt na 1.máje :)
OdpovědětVymazatRoztomilé k nakousnutí...:)))
VymazatBCAA's can't be produced manufactured naturally via the overall body.
OdpovědětVymazatAlso visit my site; source
Sonio, ty Tvé fotky jsou vážně dokonalé(a recepty samozřejmě také:-)
OdpovědětVymazatJani, tolik chvály, děkuji...:-)
Vymazat