Jahodový sorbet je jedno z dalších letních osvěžení. Můžeme si ho dopřát jak samotný tak po náročném obědě, kdy nám napomůže k dobrému trávení. Krásná vůně jahod a svěží barva tohoto sladkého ovoce nám dodá určitě dobrou náladu a pohladí naše chuťové buňky.
Na 6 porcí budeme potřebovat
400 ml vody
250 g cukru
400 g jahod
šťáva z jednoho menšího citronu
Vodu svaříme s cukrem asi 5 minut a necháme vychladit. Jahody rozmixujeme přidáme k sirupu a přilijeme citronovu šťávu. Dáme do vychladit do mrazáku na 24 hodin. Před podáváním dáme sorbet do mixeru a v krátkých intervalech rozmixujeme až sorbet bude mít sněhovou konzistenci , stačí několi vteřit. Až do doby podávání uchováme v mrazničce.
A jestli chceme připravit dobrou osvěžující svačinku pro své blízké mužeme tento sorbet podávat společně s Madeleines. Recept jse zde uvedla již před časem a tak Vám ho připomenu s menší jahodovou variantou.
Rozpis je na 24 kousků
120 g hladké mouky, 100 g másla, 2 vejce, 100 g cukru, špetka soli, 1/2 prášku do pečiva, trochu mléka, máslo a mouka na vymazání formy, několi jahod.
Utřeme vejce, cukr, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, mouku, prášek do pečiva a případně mléko, těsto musí mít konzistenci piškotového těsta. Aby Madlenky byly opravdu perfektní necháme těsto odpočinou 20 - 30 minut v chladničce. Plníme do vymazané a moukou vysypané formy do jedné třetiny. Do každé formičky přidáme na drobné kousky nakrájené jahody. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 15 - 20 minuti, pozor na okraje, nesmí být připálené.
A po tomto dvojím sladkém opojení Vám všem přeji příjmené osvěžení a dobrou chuť a děkuji za Vaší návštěvu a všechny milé komenty, které mi zde zanecháváte.
Parádny recept na sorbet...aj keď sa veľmi ochladilo :-( no snaď ešte bude teplo...
OdpovědětVymazatMadeleines som ešte nepiekla tiež by to asi chcelo odskúšať. Ďakujem za receptík a krásny večer prajem.
PS: jou a maš to nádherne nafotené :-)
Maruško děkuji,tak nám to sluníčko letos zatím moc nepřeje, ale až nastanou horké dny zmrzliny a sorbety nás určitě osvěží...:-)
OdpovědětVymazat...a zase mám chutě..nádhera:-))
OdpovědětVymazatJani, tak to jsem moc ráda...:-)
VymazatSobret je super nápad! Já teď měla na Špilberk food festivalu sorbet z rebarbory a tak si pořád pohrávám s myšlenkou vytvořit vlastní :)
OdpovědětVymazatHmm, tak rebarborový též musí být velmi dobrý, stojí určitě za vyzkoušení...:))
Vymazatděkuji za milou návštěvu,taky budu chodit nakukovat,moc krásné fotečky....hezký den...zuzka
OdpovědětVymazatTéž děkuji, měj se moc hezky...:))
VymazatMám ešte nepoužitú madlenkovú formu, tak tieto budú prvé, ktoré spravím. Šikovný recept, práve minule som rozmýšľala, čo z jahôd.
OdpovědětVymazatA tie prenádherné farebné poháriky!!!
Oli, tak to musíš madlenky určitě vyzkoušet, já mám tyto malé sladkosti velmi ráda, tak doufám, že Ti budou chutnat...:-)
VymazatPřekrásné fotky jako vždy:)
OdpovědětVymazatJani děkuji, jsi milá...:))
VymazatSomeone essentially lend a hand to make severely articles
OdpovědětVymazatI might state. That is the very first time I frequented your website page
and so far? I surprised with the analysis you made to make this actual post amazing.
Excellent task!
My site: maquillage
Hey, I think your site might be having browser compatibility issues.
OdpovědětVymazatWhen I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some
overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
Other then that, awesome blog!
My site :: voyance Gratuite
Gгeetings! Very useful advice in thіs рarticular aгtiсlе!
OdpovědětVymazatIt's the little changes that produce the most important changes. Many thanks for sharing!
Here is my web page: meuble salle de bain pas cher
dokonalé a krásne! :-)
OdpovědětVymazat