Kdo má rád italské krémové risotto, určitě uvítá tuto variantu s kuřecím masem a hráškem. Krásně do zlatova opečené kousky kuřete, zalité sklenkou bílého vína a to vše na závěr ochucené strouhaným sýrem parmigiano a několika jehličkami rozmarýnu.
Zde je recep, rozpis je na dvě porce
200 g rýže
200 g kuřecího masa
200 g hrášku, můžete použít sterilovaný a nebo mražený
půl větší cibule
2 lžíce másla
1,5 litru zeleninového vývaru (cibule, mrkev, celer, petržel)
sůl, pepř
2 pl sýru parmigiano
sklenka bílého vína
pár jehliček rozmarýnu
Na větší pánev si dáme máslo a na jemno nakrájenou cibulku, kterou krátce orestujeme, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso a dobře orestujeme, přidáme rýží promícháme 2 -3 minuti a zalijeme vínem. Postupně přiléváme zeleninový vývar, v polovině varu přidáme hrášek (já jsem použila sterilovaný) a dáváme pozor, aby se rýže nerozvařila. Na konci varu dosolíme, opepříme, přidáme rozmarým, lžíci másla a sýr. Necháme risotto krátce odpočinou, aby se spojily všechny chutě a podáváme.
Tak jestli jsem Vás jen trochu nalákala, přeji dobrou chuť a úspěšný nastávající týden...:)
Sonio, zase ty nádherné fotky! Vypadá to fakt ohromně, pravé rizoto s hráškem jsem jedla naposledy tak před pěti lety. Hrozně mě to navnadilo si ho během týdne udělat na oběd! :)
OdpovědětVymazatKim, děkuji jsem ráda, že Tě recept zaujal a přeji dobrou chuť...:))
VymazatMňam! :)
OdpovědětVymazat...:-) děkuji
VymazatNalákala jste mě dokonale ! Jindra
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda, děkuji za návštěvu...:-)
VymazatTuto variantu nejvíce zbožňuje Mládě:-)) Ob den hlásí, že chce "hrách" :-))
OdpovědětVymazatJani to jsem moc ráda, hrášek je dobrý a když dětem chutná proč toho nevyužít...:-)
VymazatPěkný den 😉
OdpovědětVymazatJá rissoto vždy odbýval,ale dnes jsem si s ním dal práci a udělal z 90ti procent podle receptu.Moc jsem si pochutnal a příště jen takto 😉 Přeji moc pěkný den Jarda