Drobenkový koláč, už ten název zní velmi dobře. Kdo má rád drobenku určitě si příjde na své. I dkyž se jedná o drobenku trochu jinou, bohatší na ingredienty. Tento koláč a nebo jestli chcete torta má své místo v Severní Itálii, přesně ve městě Mantova. Je připravovaný ze dvou druhů mouky, ten klasický je obohacen o mandle, ale můžete ho ochutit i čokoládou (uděláte radost určitě dětem), nebo dobrou marmeládou, podle chuti. Já Vám zde zanechám moji čokoládovu variantu :)
Na jeho přípravu budeme potřebovat
200 g hladké mouky
200 g kukuřičné mouky
180 g cukru
1 vanilkový cukr
2 lžičky prášku do pečiva
100 g sádla
100 g másla (můžete dát jen máslo)
2 žloutky
trochu strouhané citronové kůry
Nutella 1 malá sklenička
Až na Nutellu, všechny suroviny dáme do mísy a rukama propracujeme, rozdrobíme stejným způsobem jako když připravujeme drobenku, jen s tím rozdílem, že hrudky necháme o něco větší. Půl těsta dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláč (průměr 22 cm) a dobře urovnáme, pozor moc netlačit. Na těsto rozložíme Nutellu a dobře přikryjeme druhou polovinou těsta. Můžeme dát i marmeládu. Pečeme při 180°C přibližně 30 minut. Necháme vychladnou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Přeji Vám krásnou neděli, třeba s tímto drobenkovým koláčem a děkuji Vám všem za přízen a krásné komentáře, které mi zde stále zanechváte i v době mé nepřítomnosti. Mějte se krásně...
Sonia
Jéé já ho už na blogu taky dělala,ale čoko varianta mě nenapadla..hmmm :)
OdpovědětVymazatStojí za vyzkoušení je též velmi lahodný :-)
Vymazatno, to vypadá hodně dobře. Je to jiná varianta drobenkového koláče, který znám. Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatPřesně tak variant je hodně a všechny jsou moooc dobré :-)
VymazatJeeeeminenku...ten ale dobre vyzerá, drobenkový pečiem ale nie tieto ingrediencie, tak zase vyskúšam aj tento :-) Ďakujem za inšpiraciu a krásny večer prajem.
OdpovědětVymazatVypadá perfektně :)
OdpovědětVymazat