Moji milí čtenáři, blogerky a blogeři, dnes Vám zde zanechám opět jeden recept na plněné těstoviny. Ravioli a nebo jestli chcete medailonky plněné špenátem a tvarohem ricotta.
Tato kombinace špenátu a tvarohu je okořeněna muškátovým oříškem, který dá náplni jemnou kořeněnou vůni a chuť, která se při podávání může doplnit rozpuštěným máslem s opečenou šalvějí, nebo jemnou rajčatovou omáčkou ochucenou oregánem a bazalkou.
A jestli máte tento strojek na těstoviny, určitě Vám usnadní práci při přípravě těsta. Nyní již k samotnému receptu
Na 4 porce čerstvých těstovin budeme potřebovat
500 g hladké mouky
5 větších vajec
Na náplň
150 g špenátu
250 - 300 g tvarohu
1 žloutek
1/2 kávové lžičky strouhaného muškátového oříšku
sůl, pepř
Špenát spaříme horkou vodou a nožem nasekáme nadrobno, přidáme tvaroh, žloutek a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, dobře náplň promícháme.
Na rajčatovou omáčku
700 ml rajského pyré
1/2 stření cibule
oregano, bazalka, sůl, lžička cukru
Ze surovin vypracujeme vláčné, ale tužší těsto a necháme hodinu odpočinout.
Jestli máte strojek na těstoviny připravte si pásy těsta libovolně dlouhé a široké 10 cm. Těsto několikrát projedeme na největší tloušťku, dále na tloušťku nejtenčí. Nebojte se používat mouku, těsto se musí dobře poprášit při každém projeti strojkem, jinak se bude těsto lepit.
Na pruhy těsta lžičkou rozložíme náplň ve vzdálenosti cca 5 cm. Těsto přeložíme na půl a vykrajovátkem na těsto vytvoříme ravioli. Vaříme ve vroucí osolené vodě po dobu cca 4 min.
Těstoviny podáváme polité máslem ve kterém jsme nechali krátce osmahnout lístky šalvěje a posypané sýrem parmigiano reggiano. Velmi lahodná je i verze s jemnou rajčatovou omáčkou ochucenou oreganem a bazalkou.
Do větší pánve dáme 4 lžíce olivového oleje a nadrobno nakrájenou cibulku, necháme krátce osmahnou, přidáme rajčatové pyré, ochutíme oreganem, bazalkou, solí a přidáme lžičku cukru. Necháme povařit až se nám omáčka zahustí.
Příjemný konec týdne Vám všem
Sonia
SONI, VŠE VYPADÁ VELICE LÁKAVĚ.
OdpovědětVymazatDĚKUJI ZA RECEPTÍK.
PŘEJI PŘÍJEMNÝ VÍKEND.
BOHDA
Bohdanko děkuji, krásnou neděli i Tobě :-)
VymazatTak tohel vypadá o 100% lépe než v jakékoliv restauraci :) Už mám z toho obrovský hlad :)
OdpovědětVymazatJani díky moc, Tvá pochvala mě opravdu potěšila, hned bych Ti talířek poslala :-)
VymazatSonio, ty Tvé recepty, to je prostě paráda:-))
OdpovědětVymazatJani jsem velmi ráda, že se Ti líbí, třeba možná jednou vyzkoušíš :-)
VymazatSoni ani si nevieš predstaviť aké chute si mi narobila :-( recept na cesto mám už odpísaný. Niet nad domáce, ďakujem.
OdpovědětVymazatDěkuji, jsem moc ráda, že Tě recept zaujal a domácí jsou zaručeně ty nej :-)
VymazatTo je krása...
OdpovědětVymazatEvičko děkuji moc :-)
Vymazat