středa 22. února 2012

Pomerančová marmeláda



Pomeranče, zdroj vitaminu C, zajistí nám duševní svěžest a vitalitu, Mají skvělé účinky na náš organismus, například chrání před chřipkou a nachlazením, aktivuje tělesné žlázy, posiluje imunitu a vazivové tkáně a stará se i o krvetvorbu. A protože jsme v ročním období, kdy tyto lahodné plody dozrávají můžeme si je dopřát v mnoha podobách, čerstvé nebo i v cukrářských výrobcích, a proč ne, třeba i kachnu na pomerančích. Ale pokud si chcete uchovat pomeranče ve sladké podobě i pro další měsíce můžete si připravit například pomerančovou marmeládu lahodné chuti. Já jsem neodolala a pár skleniček jsem si připravila do zásoby. Může se třeba hodit na výrobu moučníků a nebo jednoduše Vám zpestří a provoní Vaší snídani. Tento recept je asi na 500 g marmelády,



Rozpis: 1 Kg pomerančů pokud možno nevoskované ovoce, kůra z jednoho pomeranče, šťáva z jednoho většího citronu, 500 g cukru.
Pomeranče oloupeme, odstraníme jadérka a rozmixujeme. Propasirujeme přes sítko do hrce, přidáme šťávu z citronu, cukr a na tenké nudličky nakrájenou a dobře umytou pomerančovou kůru bez bílé dužniny.
Vaříme asi 45 - 50 minut, marmeláda musí mít hustotu medu. Přendáme do skleniček, dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.




Jak můžete vidět tak ta moje sklenička s pomerančovu marmeládou je už poloprázdná. Mňam, Mňam! 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty