Tento můj recept na grilovaný lilek je velmi jednoduchý na přípravu, a má výbornou chuť, proředevším pro ty kdo mají rádi pikantnější kuchyň. Je vhodný jako předkrm nebo příloha k masu či sýrům.
Budeme potřebovat
3 větší lilky, 200 ml olivového oleje, 200 ml vinného octa, 3 - 4 stroužky česneku, pálivou papričku, petrželku, sůl.
Lilky dobře umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme příčně na plátky cca 0,5cm. Posolíme a necháme odpočinout asi 30 min. Osušíme papírovou utěrkou a grilujeme po obouch stranách. Lilky necháme vychladnou a připravíme si nálev. V míse dopře promícháme olej a ocet, česnek nakrájíme na plátky a petržel na větší kousky. Do nádoby nejlépe skleněné dáme jednu vrstvu grilovaného lilku, posypeme česnekem, petržilkou, papričkou a zalejeme nálevem. Tak pokračujeme až zpracujeme všechny suroviny. Nakonec zalijeme vše olivovým olejem, dbáme na to, aby lilek byl vždy ponořen v nálevu. Nádobu uzavřeme a necháme 24 hodin v chladničce uležet. Přeji jen dobrou cuť.
Díky za dobrý recept :)
OdpovědětVymazatNení zač, doufám, že bude chutnat :))
OdpovědětVymazattoho bych se ujedla :) dokonalé
OdpovědětVymazatTak to já také je výborný, trochu pikantní a vždy je rychle pryč...:-)
VymazatJeště zlepšit pravopis a bude to chutnat...
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
VymazatKokote
Vymazat