středa 23. ledna 2013

Banánový chlebíček

Není nic lepšího než si připravit doubrou snídani. A právě tento banánový chlebíček je pro dobré probuzení skvělým společníkem. Je to jeden z dalších receptů, kterým jsem se inspirovala z kuchařské knihy " Nigellissima". A jak sama autorka píše je nejlepší si ho připravit  den předem, a já můžu jen souhlasit, čím víc se odleží tím je lepší. Když ho ale nesníte ihned..., jinak budete mít snídani na několik dní. Je vynikající s šálkem dobrého čaje, a ještě delikátnější namazaný skladkým krémem a posypaný skořicí...



Na jeho přípravu budete potřebovat:

3 Dobře zralé banány (přibližně 300 g čisté váhy)
2 vejce
150 g cukru
1 vanilkový cukr
125 ml slunečnicového oleje
špetka soli
180 g hladké mouky
4 kávové lžičky kakaa
2 kávové lžičky přášku do pečiva
dlouhou formu na pečení (plumcake)

Na krém:
250 g sýru Mascarpone
4 pol. lžíce cukru
skořice





Příprava:

V míse rozmačkáme vidličkou banány, přidáme sůl, cukr, postupně vejce, olej a vše dobře našleháme ruční metlou. Dále přidáme mouku, přášek do pečiva a kakao. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C přibližně 40 minut. Po upečení necháme chlebíček 10 minut vychladnou a teprve pak vyndáme z formy. Po vychlazení podle chuti potřeme jednotlivé plátky krémem a posypeme skořicí. Sýr Mascarpone našleháme s cukrem a necháme dobře vychladit.




Mějte se krásně a přeji sladkou banánovou snídani...:-)

20 komentářů:

  1. Vyzerá fantastický, podaril sa Ti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery děkuji moc a též fantasticky chutná, přiznám se jsem mlsná a s Mascarpone byl výborný...:)))

      Vymazat
  2. Sonio, supr recept! k Vánocům jsem dostala takovou podobnou formu, tak bych ji mohla pokřtít tímto chlebíčkem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je výborné, máš i odpovídající formu, tak neváhej, budu ráda když Ti bude chutnat...:))

      Vymazat
  3. tak to si na raňajky viem úplne predstaviť! na víkend to spravím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Ti přejí krásnou a chutnou snídani a bezva víkend...:-)

      Vymazat
  4. Soni nedráždi :-) perfektný recept rýchly a jednoduchý ... mňam .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...:))) ráda dělám chutě... škoda, že Ti menohu poslat na ochutnání...:(

      Vymazat
  5. Už jsem o něm slyšela, ale ten tvůj vypadá opravdu úžasně. Banány miluju :)
    Jinak máš krásné a velmi ispirující články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za návštěvu, též mám banány velmi ráda, ale většinou je sním dřív než jsou správně zralé na tento recept...:))

      Vymazat
  6. Někdy jsem ráda, že snídani vůbec stíhám. :D Ale proč ne, o víkendu je času dost a to si tak krásně zpříjemnit den kuchtěním, to je skvělý. :)
    Už dlouho chci vyzkoušet banánový chlebíček, al vždycky mám v plánu upéct něco jiného. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ty snídaně, já jsem na tom podobně, a protože je chutnější druhý den, většinou ho dělám v pátek večer,přejí pěkný víkend...:-)

      Vymazat
  7. Viděla jsem ho v nějakém časopise, taky jsem se na něj chystala, ale tak nějak jsem zapomněla. Mohla bych ho zkusit....:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu mňam, mohu jen doporučit,děkuji za návštěvu...:-)

      Vymazat
  8. Vypadá nádherně vláčně a voňavě! Já nedávno dělala něco podobného, jen jsem banánové těsto pekla ve formě na bábovku a do těsta jsem přidala část špaldové celozrnné mouky a místo kakaa jsem dala lžíci koření do perníku, která s banánovou chutí skvěle ladila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělá kombinace, banánová bábovka je výborná a s vůní perníkového koření musela být vynikající,děkuji a přeji hezký konec týdne...:)

      Vymazat
  9. zase meškám, dáko nestíham....ale teraz všetko dobieham a obdivujem čo všetko lákavé a krásne tu pribudlo :-) Sonka, krásne fotky a aj chlebíček! :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ywett děkuji za komentík, vždy potěší zvlášť, když Tě můj post něčím zaujme
      měj se hezky...:))

      Vymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty