Toto malé pečivo, rozšířené především v jižní Itálii si určitě každý zamiluje již po prvním kousnutí. Malé zlatavé a křupavé prstýnky okořeněné podle chutí kmínem, fenyklem, pálivou papričkou a nebo i oregánem jsou výborným pohoštěním či přílohou k dobrému vínu, a nebo jen tak, když nás honí mlsná. Jsou i varianty skladké, polévané cukrovou polevou, ty jsou pak idelální ke snídani. Já Vám dnes nabízím první variantu, tarallucci s olivovým olejem okořeněné kmínem.
Z níže uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto, přidáme koření podle chuti a necháme kynout v teple 30 minut. Z vykynutého těsta si utvoříme váleček a nakrájíme asi 1 cm plátky, které vyválíme na válečky o průměru 1 cm. Vytvoříme malé kroužky a jejich konce dobře přitiskneme. Do hrnce dáme vařit vodu, až přijde k varu tarallucci do ní postupně ponoříme a když vyplavou na hladinu vyndáme je z vody a necháme je osušit. Na plech si dáme pečící papír na které přendáme tarallucci a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20 minut a nebo až budou mít zlatavou barvu.
Budete se asi ptát, proč se tarallucci namáčí do vařící vody, tuto operaci můžete i vynechat, ale nebudou pak po upečení krásně lesklé.
Přeji příjemné posezení nad dobrou sklenkou vína ve společnosti křupavých dobrůtek jménem Tarallucci :-)
Presne na takéto čosi som mala včera večer strašnú chuť!
OdpovědětVymazatPřesně tak,hodí se i k takové přiležitosti, když mě honí mlsná...:))
VymazatWau...toto je pre mňa úplná novinka, skúsim to určite. Ďakujem za ďalší zaujímavý receptík do zbierky :-)
OdpovědětVymazatMery můžu jen doporučit a jsou výborné i několik dní, mě však vydrží jen krátkou dobu...:-), moc děkuji za návštěvu.
VymazatSoni, to je velice zajímavé pečivo, vůbec to neznám, určitě je moc dobré a taky krásně vypadá a opět moc krásné fotky :-)
OdpovědětVymazatKivi moc děkuji, máš pravdu toto pečivo u nás není moc známé, možná v některých speciálních prodejnách s italskými produkty se dá koupit...:)
VymazatVyzkouším! :)
OdpovědětVymazatBudu velmi ráda, děkuji za návštěvu...:))
VymazatSoni ďalšia mňamkota , určite vyskúšam :-)
OdpovědětVymazatUrčitě Ti bude chutnat, okořeněné podle chuti jsou výborné i k sýrům nebo uzeninám...:)
Vymazattak také si upečieme, krásne pečivko :)
OdpovědětVymazatChutné a příjemně křupavé...:))
VymazatNo teda, vypadají ohrmoně! Postupem přípravy )a ostatně i tvarem) mi trošičku připomínají mini bagely, na které se v dohledné době také chystám, takže tyhle italské křupavé prstýnky taky určitě brzy vyzkouším!
OdpovědětVymazatDěkuji moc, jestli Ti budou chutnat budu moc ráda,určitě stojí za ochutnání...:-)
VymazatTo sa mi paci.
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda, děkuji Michaela...:-)
Vymazatdíky za recept a inspiraci Sonio:-))
OdpovědětVymazatNení zač, jsem ráda,že Tě recept zaujal...:))
OdpovědětVymazatSonka, krásne pečivo! :-)
OdpovědětVymazatUrcite vyskusam. Len mam jednu otazku, kvasok netreba robit? Staci kvasnice zamiesat do cesta? Dakujem
OdpovědětVymazatJsem rádá, že Tě můj recept zaujal, při přípravě těsta stačí droždí rozpustit v trošce teplé vody a přidat do těsta a dobře propracovat. děkuji To za návštěvu...:-)
OdpovědětVymazat