Moji věrní čtenáři, ale i Vy náhodní, kteří jen nakouknete a jdete o blog dále, Vám všem přeji krásné jarní svátky provoněné kvetoucími stromy a sluncem.
Minule jsem se zde zmínila o chřestu, a protože období chřestové sezony trvá velmi krátce přidávám ještě jeden recept a to na jemné risotto s chřestem, s touto vynikající jarní zeleninou.
Budeme potřebovat (rozpis na dvě porce)
250 g rýže
300 g chřestu
1 malá cibule
2 tenké plátky slaniny
1 malá cuketa
1/2 sklenky bílého vína
máslo, sůl, pepř
1,2 l zeleninového vývaru
Chřest očistíme, odkrojíme jemné špičky a dáme je vařit na pár minut do zeleninového vývaru. Do široké pánve dáme dvě lžíce másla, nadrobno nakrájenou cibulku, a na plátky nakrájený chřest a cuketu. Krátce na másle osmahneme, podlijeme vývarem a necháme dusit cca 10. min. Až se šťáva vypaří přidáme rýži, krátce orestujeme a přilijeme víno. Dále jen přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme rýži al dente. Na závěr přidáme kousek másla, sýr parmiggiano a uvařené špičky chřestu. Necháme risotto odpočinout 2 minuty a podáváme.
Mějte se krásně... Sonia
Tobě také krásné svátky, provoněné dobrotami a láskou :) A na chřest se musím honem kouknout abych vyzkoušela pár receptů :)
OdpovědětVymazatJani děkuji, hodně sluníčka a pohody i Tobě měj se krásně :-)
Vymazat...tak to vypadá super...jako každý recept od Tebe ...musím vyzkoušet...Věrka
OdpovědětVymazatVěruš děkuji moc, určitě Ti bude chutnat, moc zdravím :-)
VymazatAhoj Soni, rizoto mám moc ráda! A tahle varianta s chřestem je krásně jarní! Soni, přeji Ti krásné velikonoce!
OdpovědětVymazatAlis díky, krásné svátky i Tobě měj se moc a moc hezky :-)
Vymazat