Už jste si letos koupili chřest? Chřestová sezona už začala tak honem do krámu pro tuto vynikající zeleninu. Opravdu můžete připravit s touto zeleninou řadu vynikajících pokrmů. Nemluvě o tom, že konzumace chřestu má též pozitivní vliv na naše zdraví: obsahuje vitaminy (A, B, C, E, K), vápník, hořčík, plno vlákniny, železo a selen.
Tentokrát jsem se rozhodla pro sametovou chřestovou polévku, věřte je vynikající.
Rozpis je na dvě porce
Do hrnce na máslo dáme krátce osmahnout cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené brambory, chřest a orestujeme. Zaprášíme moukou, osolíme a zalijeme horkou vodou či zeleninovým vývarem. Necháme vařit cca 20 min. přilijeme bílé víno a vaříme ještě 10 minut. Ponorným mixérem vše rozmixujeme do hladka, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, jestli je potřeba můžeme ještě trochu rozředit a nechat přejít varem. Hotovou polévku okořeníme pažitkou a přidáme nakrájené vařené vejce.
Pak už jen ponořte lžíci do talíře a vychutnejte si tuto sametovou výbornou polévku.
Krásné dny
Sonia
Musím vyskúšať, vyzerá to dobre!
OdpovědětVymazatNevarím zo špargle, myslím, že by mala byť biela, musím pozrieť na net ako to je.
Zelená či biela?
Milá Danielo, děkuji za návštěvu, polévka je opravdu velmi dobrá a jemná, na barvu bude mít vliv určitě odrůda chřestu, po bílém chřestu bude světlá po zeleném se jistě zabarví trochu do zelena, krásné dny :-)
VymazatSonio, ta vypadá fantasticky! Krémové polévky mám moc ráda! Hezký zbytek dne! Radka
OdpovědětVymazatRadko děkuji, polévka sametově pohladí určitě stojí za vyzkoušení, měj se krásně :-)
VymazatSoni, děkuji za typ. A musím říci, že Tvé fotky jsou kouzelné. Krásné jarní dny. Věrka
OdpovědětVymazatVěruško děkuji moc, chřestová polévka je opravdu velmi dobré a jemné chuti a krásně sametově se pojídá, měj se krásně a hodně sluníčka :-)
Vymazat