Tak dnes to bude ještě jedna polévka z babiččina sešitu. Je to ten druh polévky, když zrovna nevíte co dát do hrnce. Jednoduchá, chutná a zároveň velmi dobře zasytí. Kdo má rád husté polévky určitě si pochutná, krásně voní po čerstvé petrželce a právě namletém pepři.
A když si jí dáte do polévkové misky, vydrží Vám déle teplá a chutná.
Rozpis je na dvě porce
1 lžíce másla
1 lžíce nakrájené cibule
80 g rýže
1 litr zeleninového vývaru (cibule ,mrkev, petržel, celer)
můžete nahradit zel. kostkou do polévek
1/8 mléka
1 žloutek
sůl, pepř, petrželka
Do hrnce dáme máslo a cibulku, krátce osmahneme a přidáme rýží. Orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme až je rýže měkká. Kdyby polévka houstla, rozředíme jí trochu vývarem. Když je rýže uvařená přidáme do polévky mléko ve kterém jsme rozšlehali žloutek, dosolíme a opepříme. Podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou.
Jeden z dalším mých vzpomínkový receptů z malé kuchyňky, z malého domku mé babičky. A když vaříte nezapomínejte ochutnávat má to své kouzlo.
Krásné dny
Sonia
priznám sa, že to nepoznám, ale vyzerá to skvelo, stojí to za vyskúšanie :)
OdpovědětVymazatBíba děkuji, určitě stojí za vyzkoušení, moje babička tuto polévku vařívala jako rychlovku, ale nic tomu neubíralo na výborné chuti :-)
Vymazat